Θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε η κα Κατερίνα Νοτοπούλου Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κατά τη διάρκεια των Greek Hospitality Awards 2022, τα βραβεία-θεσμό για την ελληνική φιλοξενία. Η κα Νοτοπούλου συνεχάρη όλους τους επαγγελματίες του κλάδου οι οποίοι, εν μέσω πολλαπλών κρίσεων, όπως είπε, επιδίωξαν και πέτυχαν να κρατήσουν ψηλά τον πήχη της ελληνικής φιλοξενίας.

Και συνέχισε: “Η σκέψη μας είναι στις επιχειρήσεις εκείνες που αγωνίζονται να σταθούν όρθιες. Οι οικονομικές πληγές δεν έχουν επουλωθεί ακόμα. Όπως και εάν διαμορφωθούν τα οικονομικά μεγέθη, και πάλι δεν είμαστε σίγουροι εάν θα είναι ικανοποιητική η διασπορά τους”. 

Η κα Νοτοπούλου αναφέρθηκε εν συνεχεία στην ανάγκη να ενταθούν δυναμικά οι προσπάθειες για επαρκή στήριξη και χρηματοδότηση των επιπχειρήσεων, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις συσσωρευμένες οικονομικές τους υποχρεώσεις, εν μέσω πληθωριστικών πιέσεων και ενεργειακής κρίσης.

“Έχουμε ακόμη να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της μεγάλης φυγής. Πρέπει να είμαστε επαρκώς έτοιμοι ώστε να συμβαδίσουμε με τις ανάγκες του τριπτύχου, βιωσιμοτητα και αποδοτικοτητα – εξειδίκευση και τεχνολογία -ένα σύγχρονο μοντέλο διακυβέρνησης”.

Για την επόμενη ημέρα του ελληνικού τουρισμού, η βουλευτής συνέστησε να “βασίζεται σε ένα ιεραρχημένο σχέδιο με επίκεντρο ένα μοντέλο αειφόρου ανάπτυξης. Εκτιμώ πως μένουν ακόμη πολλά να γίνουν προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης μιας πράσινης και ψηφιακής μετάβασης. Πάνω από όλα όμως, πρέπει να στηριχθει ο βασικός πυλώνας του εληνικούλ τουρισμού, που δεν είναι άλλος από τους ίδιους τους ανθρώπους του, σε αυτούς αξίζουν όλα τα βραβεία”, κατέληξε η κα Νοτοπούλου.

GRHA 2022 8.mov from ethosMEDIA SA on Vimeo.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων στα Greek Hospitality Awards: Ο τουρισμός να γίνει πιο πράσινος και ψωφιακός

Χ. Θεοχάρης, grha22: Ένα “μυστικό” έφερε την επιτυχία για τον ελληνικό τουρισμό

Η υφυπουργός Τουρισμού στα Greek Hospitality Awards: Τα έσοδα μας δίνουν την αισιοδοξία ότι θα αγγίξουμε επίπεδα 2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here