Σημαντικά νομοσχέδια έρχονται στη Βουλή το επόμενο διάστημα, σε συνέχεια των κυβερνητικών εξαγγελιών, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του προέδρου του σώματος, Κώστα Τασούλα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα νομοσχέδια:

– του υπουργείου Εργασίας για το επίδομα των 2.000 ευρώ υπέρ των νέων γεννήσεων,

– του Υποδομών για τα υδατοδρόμια,

– του Αγροτικής Ανάπτυξης για τους συνεταιρισμούς και

– του Προστασίας του Πολίτη για την αναδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας

Στο μεταξύ, τίθενται προς ψήφιση στην ολομέλεια, μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, τα νομοσχέδια του υπουργείου Εξωτερικών με τις ρυθμίσεις για το Brexit(Παρασκευή, 17/1), του υπουργείου Εσωτερικών για την εκλογή βουλευτών (Τετάρτη 22 ή Πέμπτη 23/1) όπου αναμένονται ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, καθώς και του υπουργείου Παιδείας για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (Πέμπτη 23 ή Παρασκευή 24/1).

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο για την εκλογή βουλευτών μπαίνει αύριο για επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή, η οποία αναμένεται να ολοκληρώσει το έργο της τη Δευτέρα 20/1.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η ολομέλεια θα συζητήσει το νομοσχέδιο την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, και εάν χρειαστεί και την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου. Κατά την έναρξη συζήτησης του νομοσχεδίου αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, μετά την ομιλία του, θα μεταβεί στο Νταβός για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Εξάλλου, την ερχόμενη Τρίτη 21/1 αναμένεται να εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή, η αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here