Μία έκθεση με τίτλο «Η άλλη όψη του νομίσματος» διοργανώνει η Alpha Bank στο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 50 ετών από τη δημιουργία της Νομισματικής Συλλογής της. Η έκθεση πραγματοποιείται εις μνήμην του εμπνευστή και δημιουργού της Νομισματικής Συλλογής της Αlpha Bank, Γιάννη Σ. Κωστόπουλου και θα διαρκέσει από τις 3 Μαΐου έως τις 23 Ιουλίου.

150 σπάνια νομίσματα σε μία έκθεση προσβάσιμη σε όλους

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η τράπεζα παρουσιάζει 150 επιλεγμένα νομίσματα της Συλλογής, με στόχο να αναδείξει «την άλλη όψη του νομίσματος»: αυτή που το καθιστά μέσο επικοινωνίας και διάδοσης μηνυμάτων, που το μετατρέπει σε «φωτογραφία» της στιγμής αλλά και σε έργο τέχνης. Ο επισκέπτης της έκθεσης θα έχει τη δυνατότητα να παρατηρήσει το νόμισμα όχι ως ένα απλό χρηστικό μέσο, αλλά ως ένα βιβλίο ιστορίας και ως αντικείμενο τέχνης της εποχής που τέθηκε σε κυκλοφορία.

Τα Εκθέματα, το Χρονολόγιο και τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Νομισματικής Συλλογής

Στους χώρους του Μουσείου του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα, οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν τα νομίσματα της Συλλογής, που απεικονίζουν μυθικά και ιστορικά πρόσωπα, στιγμές από την ελληνική και ρωμαϊκή αρχαιότητα μέχρι και τη βυζαντινή εποχή, αλλά και εικόνες από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων και τη φύση. Την Έκθεση συνοδεύει κατάλογος στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, με κείμενα και φωτογραφίες όλων των εκθεμάτων.

Επίσης, σε μία ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του εκθεσιακού χώρου, θα παρουσιάζεται το Χρονολόγιο της Νομισματικής Συλλογής της Τράπεζας με τα κύρια ορόσημα από την πορεία της Συλλογής, μέσα από επιλεγμένα έγγραφα και φωτογραφίες που σφράγισαν την εξέλιξή της. Παράλληλα, από την Έκθεση δεν θα μπορούσε να λείπει και ένας εκπαιδευτικός χώρος για τους μικρούς επισκέπτες, όπου παρουσιάζονται ψηφιακά παιχνίδια σχετιζόμενα με το νόμισμα, καθώς και τα εκπαιδευτικά προγράμματα σε μορφή «μουσειοβαλίτσας» της Νομισματικής Συλλογής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here