Το NJV Athens Plaza αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας. Με λαμπρή και μακρά πορεία 40 ετών, καλωσορίζει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, για να τους γνωρίσει τη φημισμένη ελληνική φιλοξενία με υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών.

Διαθέτει 162 καλαίσθητα δωμάτια και 18 πολυτελείς σουίτες. Το 2018 πραγματοποιήθηκε η ανακαίνιση της διώροφης προεδρικής σουίτας του ξενοδοχείου, με τις πιο καινοτόμες και σύγχρονες προδιαγραφές, και αποτελεί πλέον την ιδανική επιλογή διαμονής διεθνών προσωπικοτήτων και επιχειρηματιών.

Το ανανεωμένο Εστιατόριο The Parliament προσφέρει στους επισκέπτες του μια γαστριμαργική εμπειρία της μεσογειακής κουζίνας, το ιδιαίτερο για τον χαρακτήρα του Explorers BarBistro αποτελεί την ιδανική επιλογή για απολαυστικά cocktails, εξαιρετικά κρασιά και νόστιμες επιλογές φαγητού, ενώ το Plaza Café” στο lobby του ξενοδοχείου, αλλά και στην καρδιά της Αθήνας, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό απόλαυσης γλυκών, καφέ και φαγητού.

 

Αίθουσες εκδηλώσεων

Στο NJV Athens Plaza διατίθεται συνεδριακό κέντρο αποτελούμενο από 3 ανακαινισμένες αίθουσες εκδηλώσεων, που μπορούν να λειτουργήσουν ενιαία, αλλά και η καθεμία ξεχωριστά, βάσει των αναγκών κάθε εκδήλωσης. Επίσης, παρέχεται υψηλών προδιαγραφών εξοπλισμός, για την κάλυψη όλων των συνεδριακών απαιτήσεων, αλλά και συμπληρωματικός εξοπλισμός, αν αυτό ζητηθεί, με ειδική τιμολογιακή πολιτική “Corporate”.

H ανακαίνιση των συνεδριακών υποδομών του ξενοδοχείου το καλοκαίρι του 2018 διασφάλισε ένα υψηλό επίπεδο επιχειρηματικών συναντήσεων, συνεδρίων και κοινωνικών εκδηλώσεων.

Για τις μικρές συναντήσεις εταιρειών ή και ιδιωτών που επιθυμούν να διεξάγουν συναντήσεις privé, υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένες σουίτες, έτοιμες να αναλάβουν τις συναντήσεις αυτές.

 Όραμα και αποστολή

Το όραμα του NJV Athens Plaza είναι να εφαρμόζει τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας υπηρεσιών και να αποτελεί την πρώτη επιλογή για τους επισκέπτες και τους επιχειρηματικούς εταίρους.

Αποστολή του ξενοδοχείου είναι η ικανοποίηση των επισκεπτών, προσφέροντας φιλοξενία επιπέδου, με τη δέσμευση ότι κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα διεξάγεται σύμφωνα με τα υψηλότερα ηθικά πρότυπα.

 

Αρχές

 • Αποτελεσματική εταιρική διακυβέρνηση
 • Ηθική συμπεριφορά σε όλες τις πτυχές διαχείρισης
 • Κοινωνικά υπεύθυνη λειτουργία
 • Ίσες ευκαιρίες για όλους
 • Ποιοτική και άριστη παροχή υπηρεσιών σε ανταπόδοση της εμπιστοσύνης των επισκεπτών
 • Ενδιαφέρον για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της κοινότητας
 • Δέσμευση για την προστασία του περιβάλλοντος

 

Αξίες

 • Υπευθυνότητα
 • Επιχειρηματική ηθική
 • Ανθρώπινα δικαιώματα
 • Ενδιαφέρον και φροντίδα για κάθε εργαζόμενο
 • Ποιοτική φιλοξενία
 • Συμβολή στην κοινωνία
 • Σεβασμός στο περιβάλλον
 • Προώθηση του πολιτισμού

 

Στόχοι

 • Η πλήρης ικανοποίηση των προσδοκιών των επισκεπτών
 • Η ανάπτυξη μιας σταθερής σχέσης εμπιστοσύνης με το σύνολο των ενδιαφερόμενων μερών
 • Η συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών, προσαρμόζοντας την ικανοποίηση των επισκεπτών στις μεταβαλλόμενες ανάγκες τους
 • Η αποτελεσματικότητα μέσω της εφαρμογής συγκεκριμένων διαδικασιών και ορθών πρακτικών

 

Μήνυμα Γενικής Διευθύντριας, κ. Βάνας Λαζαράκου

 

Ο Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΒΑΡΝΙΚΟΣ ΑΕ πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το φθινόπωρο του 2019. Αποτελεί μια προσπάθεια λεπτομερούς καταγραφής και αποτύπωσης του τρόπου με τον οποίο το ξενοδοχείο επιδρά στην κοινωνία, στο φυσικό περιβάλλον και στην οικονομία της χώρας. Είναι εναρμονισμένος με τις κατευθύνσεις που παρέχει το διεθνές πρότυπο GRI Standards και ακολουθεί πιστά τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Sustainable Development Goals-SDGs).

Μολονότι τα τελευταία χρόνια η εταιρική υπευθυνότητα αποτελεί τον άξονα γύρω από τον οποίο το ξενοδοχείο οργανώνει την πολιτική και τις δράσεις του, μέσω του Απολογισμού Εταιρικής Υπευθυνότητας 2018 γίνεται μια πρώτη αποτύπωση των επιδόσεων του ΝJV Athens Plaza σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα, καθώς επίσης και των οικονομικών επιπτώσεων της ενσωμάτωσης της ΕΚΕ στην πολιτική του ξενοδοχείου.

Το 2018 αποτελεί μια σημαντική χρονιά για το ΝJV Athens Plaza, καθώς σηματοδοτεί την έναρξη μιας εσωτερικής αναδιάρθρωσης με στόχο την αναβάθμιση των καλών πρακτικών του ξενοδοχείου σε διάφορους τομείς. Μέσα από τη διαδικασία αυτή, τέθηκαν οι βασικοί μελλοντικοί στόχοι που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην οικονομική αναδιάρθρωση και στη μεγιστοποίηση του κέρδους, στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού, σε σχέση πάντα με ζητήματα αειφορίας, αλλά και σε ζητήματα που αφορούν στη βέλτιστη λειτουργία του ξενοδοχείου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

Το έτος 2018, ο ετήσιος κύκλος των εργασιών του ΝJV Athens Plaza ανήλθε στο ποσό των 9.000.000 ευρώ. Οι καλές οικονομικές επιδόσεις του ξενοδοχείου και η εξισορρόπηση των οικονομικών δεικτών του μας επέτρεψαν να λάβουμε θετικά μηνύματα μέσα σε μια δύσκολη περίοδο οικονομικής και κοινωνικής αποσταθεροποίησης, που επηρέασε αισθητά τους τομείς του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας. Μια σειρά από θετικές ενδείξεις, όπως η αύξηση της συνολικής πληρότητας ανά έτος, σε συνδυασμό με την αύξηση της μέσης τιμής ανά διανυκτέρευση, οδήγησε στη σταδιακή οικονομική αναβίωση του ξενοδοχείου.

Οι ενέργειες του ξενοδοχείου στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης αναγνωρίστηκαν μέσα από τις πολλαπλές βραβεύσεις και πιστοποιήσεις που έλαβε.

Ως ένας ζωντανός οργανισμός, που φροντίζει για τη συνεχή ενημέρωση και ανέλιξή του, τόσο σε ζητήματα τουρισμού όσο και σε ζητήματα αειφορίας, το ΝJV Athens Plaza έχει ήδη εντοπίσει τα σημεία που χρήζουν βελτίωσης προκειμένου να ανταποκριθεί πλήρως στις αυξανόμενες ανάγκες του ξενοδοχειακού τομέα, αλλά και της αειφόρου ανάπτυξης.

Με τον Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας 2018, το ΝJV Athens Plaza δεσμεύεται να βελτιώσει τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές του επιδόσεις και να συνεχίσει τις δράσεις του μέσα από μια σειρά σχεδιασμένων ενεργειών σε συνεργασία με όλα τα τμήματα του ξενοδοχείου.

…………………………

Περιοδικό ΧΡΗΜΑ, τευχ. Σεπτέμβριος-Οκτώβριος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here