Πρόοδος διαπιστώνεται μετά τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκαν την τελευταία εβδομάδα για τα ελληνικά ομόλογα, με τις αποδόσεις να πέφτουν μετά και την ανάκαμψη που σημειώνεται στα διεθνή χρηματιστήρια η οποία παρασύρει δυναμικά ανοδικά και το Χρηματιστήριο Αθηνών, μολονότι οι αποδόσεις των ομολόγων στην ευρωζώνη κινούνται ανοδικά λόγω των μεγάλων εκδόσεων στις οποίες προχώρησαν σήμερα Ισπανία και η Γαλλία, αλλά και των ανησυχιών γύρω από τον πληθωρισμό μετά τα στοιχεία που ανακοίνωσαν χθες οι ΗΠΑ.

Συκεκριμένα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί ελαφρώς στο 4,341% από το 4,49% που διαμορφώθηκε χθες, ενώ η απόδοση του ελληνικού 5ετούς ομολόγου υποχωρεί στο 3,57% από το 3,85% που έκλεισε χθες.

Η απόδοση στο νέο 7ετές ομόλογο το οποίο εκδόθηκε στο 3,5% άγγιξε το 4,1455% στη δευτερογενή αγορά μέσα σε μόλις μία εβδομάδα έχοντας εκτιναχθεί κατά 18,5%. Σήμερα γίνεται η εκκαθάριση της συναλλαγής και το ομόλογο ξεκινά διαπραγμάτευση στο Χ.Α, σύμφωνα και με την ανακοίνωση του χρηματιστηρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here