Η Χίος αναβαθμίζεται ως τουριστικός προορισμός και ο όμιλος Τσάκου έχει συμβάλει ουσιαστικά. Ο μεγάλος ελληνικός ναυτιλιακός όμιλος που ίδρυσε ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, τα τελευταία χρόνια επιστρέφει δυναμικά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, με επενδύσεις στον ευρύτερο τουριστικό τομέα, αλλά και με έντονη κοινωνική προσφορά.

Μετά τον τελευταίο διαγωνισμό για τον εκσυγχρονισμό της μαρίνας έτσι ώστε να καταστεί λειτουργική και ταυτόχρονα να αναβαθμιστεί η συνολική εικόνα της ευρύτερης περιοχής, τελευταία κίνηση, αποτελεί, η μακροχρόνια μίσθωση του ξενοδοχείου Ξενία της Χίου, που ήταν το πρώτο από τα ομώνυμα ξενοδοχεία του ΕΟΤ που μισθώνεται σύμφωνα με τον διαγωνισμό, για περίοδο 50 ετών.

Τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες, κέρδισε η εταιρεία Avlum, που έχει έδρα στην Κύπρο και στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας μετέχει ο γιος του καπετάν Παναγιώτη, Νίκος Τσάκος, ο οποίος ταυτόχρονα είναι επικεφαλής της Tsakos Energy Navigation, της εισηγμένης στο αμερικανικό χρηματιστήριο εταιρείας του ομίλου. Ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε έναντι ετησίου μισθώματος 30.000 ευρώ, με τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού τα 16.000 ευρώ, ενώ ο μισθωτής αναλαμβάνει και την υποχρέωση ανακαίνισής του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here