Ο Νικόλας Μοσχάτος μιλά για τη δημιουργία του ΤΕΑ Accenture και την πορεία του την πρώτη πενταετία

Επιμέλεια: Χρήστος Κώνστας

Το 2017, η Accenture δημιούργησε ένα από τα πρώτα ιδιωτικά ΤΕΑ στην Ελλάδα, με περίπου 100 συμμετέχοντες και 200 χιλ. ευρώ αρχικά κεφάλαια. Σήμερα, οι συμμετέχοντες έχουν τριπλασιαστεί, αλλά τα κεφάλαια έχουν ήδη πολλαπλασιαστεί, προσεγγίζοντας τα 8 εκατ. ευρώ. 

Η Accenture είναι ηγέτιδα εταιρεία διεθνώς, με παρουσία σε όλο τον κόσμο, και μία από τις εταιρείες του Fortune 100. Παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις στους τομείς στρατηγικής και συμβουλευτικής, διαδραστικών υπηρεσιών, τεχνολογίας και επιχειρησιακών λειτουργιών. 

Όπως παρατηρεί ο Νικόλας Μοσχάτος, επικεφαλής της Διεύθυνσης Ανθρώπινων Πόρων της Accenture Ελλάδας και Βουλγαρίας: «Δραστηριοποιούμαστε στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια και απασχολούμε περισσότερα από 1.100 στελέχη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Έχοντας ως επίκεντρο τον άνθρωπο, επενδύουμε διαρκώς στους εργαζομένους μας, αναγνωρίζοντας την αξία τους ως βασικού παράγοντα επιτυχίας και διαφοροποίησής μας στην αγορά». 

Στο πλαίσιο αυτό: «Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε ένα από τα πρώτα ιδιωτικά ΤΕΑ στην Ελλάδα, τον Οκτώβριο του 2017» θυμάται ο κ. Μοσχάτος. «Το έναυσμα είχε δοθεί, ένα-δύο χρόνια πριν, από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας μας, Κυριάκο Σαμπατακάκη, ο οποίος είχε τη διορατικότητα, από τότε, να μιλήσει στη διοικητική μας ομάδα για την αξία των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ). 

Και η αλήθεια είναι ότι «αρχικά, δυσκολευτήκαμε κι εμείς να αντιληφθούμε πλήρως τη δυναμική του νέου αυτού σχήματος» συνεχίζει ο κ. Μοσχάτος. «Παρ’ όλα αυτά, κινηθήκαμε γρήγορα και ιδρύσαμε το ΤΕΑ της Accenture, το οποίο αποτελεί ένα δομημένο όχημα μακράς αποταμίευσης, με σκοπό τη χορήγηση επαγγελματικής ασφαλιστικής προστασίας πέραν της παρεχόμενης από την υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση και συγκεκριμένα τη συνταξιοδοτική παροχή με τη μορφή εφάπαξ. 

«Θέλαμε να δώσουμε μια συνταξιοδοτική επιλογή στους εργαζομένους και μια ασφάλεια ότι θα υπάρχει ένα επαρκές ποσό για τα επόμενα χρόνια της ζωής τους».

Ουσιαστικά, θέλουμε ως Accenture να δώσουμε μια στιβαρή συνταξιοδοτική επιλογή στους εργαζομένους μας, υποστηρίζοντας ενεργά όλα τα στάδια του κύκλου ζωής τους και αναπτύσσοντας παράλληλα ένα πλέγμα ασφάλειας και προόδου τόσο στην εργασιακή όσο και στην οικογενειακή τους ζωή». 

iw? Ποιο είναι το όραμα και οι φιλοδοξίες σας μέσω του ΤΕΑ Accenture;

απ. Όραμά μας είναι το ΤΕΑ να ενισχύσει την αποταμιευτική συνείδηση των εργαζομένων μας, αποτελώντας μια έμπρακτη παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές, καθώς εξασφαλίζει ένα ασφαλέστερο συνταξιοδοτικό μέλλον. Ταυτόχρονα, είναι σαφής η πρόθεσή μας να ενισχύσουμε μια κουλτούρα υψηλής δέσμευσης και αφοσίωσης, ενισχύοντας τις εταιρικές αξίες της εμπιστοσύνης, της διαφάνειας και της καινοτομίας. 

Περισσότερα στο insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here