Οι διεθνείς αγορές συνέχισαν ανοδικά χθες με τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου της Αθήνας,  να κινείται προς την βραχυπρόθεσμα κρίσιμη περιοχή των 900 μονάδων.

Παρ’ όλη τη χθεσινή άνοδο, ο εγχώριος τραπεζικός δείκτης υπολείπεται σημαντικά του Ευρωπαϊκού Eurostoxx Banks, ο οποίος χθες προσέγγισε τα προ πανδημίας επίπεδα, ήτοι στις 102 μονάδες. Το αντίστοιχο επίπεδο για τον Τραπεζικό Δείκτη είναι οι 820 μονάδες.

Φυσικά καθοριστικό ρόλο στο άνοιγμα της ψαλίδας έπαιξαν και οι δύο αυξήσεις κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα αυτό.  

Μεσοπρόθεσμα θα περιμέναμε μερική σύγκλιση με την ευρωπαϊκό τραπεζικό δείκτη δεδομένης και της ολοένα και αυξανόμενης βελτίωσης της ποιότητας του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών.

Με κέρδη διαπραγματεύεται η Κίνα σήμερα το πρωί, μετά από  5 ημέρες αργία.

Ικανοποιητικά ήταν τα εβδομαδιαία στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, ενώ και σήμερα θα δοθεί εξίσου μεγάλη βαρύτητα στις θέσεις εργασίας του μη αγροτικού τομέα και του τομέα μεταποίησης.

Απαιτείται στήριξη από το διεθνές περιβάλλον ώστε να καταφέρουμε άμεσα να κινηθούμε υψηλότερα των 900 μονάδων Γενικού Δείκτη του Χρημτιστηρίου της Αθήνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here