Με ενθουσιασμό δέχθηκε πρόσφατα η κοινότητα της Νισύρου τη δωρεά ύψους 2.000.000 ευρώ ενός Ελληνοαμερικανού για την ανακαίνιση των δημοτικών ιαματικών λουτρών της Νισύρου.

Στο προσκήνιο ήλθε το όνομα ενός Ελληνοαμερικανού, του Νίκου Ανδριώτη, ο οποίος αναδεικνύεται σε μεγάλο ευεργέτη του νησιού.

Η δωρεά έγινε αποδεκτή από το διοικητικό συμβούλιο της δημοτικής εταιρείας ΔΗΤΟΥΡΕΝ, το οποίο εξέτασε και αποδέχτηκε τους όρους που διασφαλίζουν την επένδυση των χρημάτων για την ολοκλήρωση του έργου.

Με τη δωρεά του στον δήμο μας, αναφέρει ο δήμαρχος Νισύρου Χριστοφής Κορωναίος, αναδεικνύεται ως μέγας ευεργέτης του νησιού που τον γέννησε. Εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον Νίκο Ανδριώτη και τον χαρακτήρισε «έναν αφοσιωμένο αρωγό των ελληνικών γραμμάτων και της Νισύρου όλη του τη ζωή. Πρέπει όχι μόνο ο Δήμος Νισύρου αλλά και η Πολιτεία να του αποδώσουν τις μέγιστες τιμές ως πράξη σεβασμού για την προσφορά του».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες που απαιτούνται για να ξεκινήσει το μεγάλο αυτό έργο και θα οριστεί Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την ανακαίνιση των Δημοτικών Ιαματικών Λουτρών.

Ποιος είναι όμως ο Νίκος Ανδριώτης;

Ο Νικ Ανδριώτης κατάγεται από το χωριό Νικιά Νισύρου. Mετανάστης στην Αμερική τη δεκαετία του `50 από μικρή ηλικία δούλεψε σκληρά και κατάφερε να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος. Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει όπως ο ίδιος δηλώνει έχει δουλέψει από σερβιτόρος και υπάλληλος σε ασανσέρ ουρανοξύστη, μέχρι ιδιοκτήτης εστιατορίων και κτηματομεσίτης. Αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, όπου διετέλεσε πρόεδρος επί σειρά ετών καθώς και πρόεδρος της σχολικής επιτροπής.

Επί προεδρίας του ιδρύθηκε το πρώτο ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο στην Αμερική το οποίο λειτουργεί ως σήμερα. Το 2017 έκανε δωρεά ένα εκατομμύριο δολάρια στο σχολείο του Αγίου Δημητρίου για την ανακαίνιση του δημοτικού σχολείου της κοινότητας.

Με πληροφορίες από rodiaki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here