Σε μία «θερμή» λόγω υδραργύρου αλλά και συγκινητική τελετή το New York College, το οποίο φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια παρουσίας στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, αποχαιρέτησε το βράδυ της Τετάρτης άλλους διακόσιους αποφοίτους του.

Με συναισθήματα συγκίνησης, περηφάνιας και ελπίδας για το μέλλον και με φόντο την Ακρόπολη και τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, οι νέοι παρέλαβαν τα πτυχία τους.
Η 30η τελετή αποφοίτησης πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου, Βασιλίσσης Όλγας 6, στην καρδιά της Αθήνας, όπου οι απόφοιτοι παρέλαβαν τα πτυχία τους, Bachelor, Master και PhD , παρουσία αγαπημένων τους προσώπων καθώς και εξεχουσών προσωπικοτήτων από τον Ακαδημαϊκό, Πολιτικό και Επιχειρηματικό χώρο.
Επίτιμος προσκεκλημένος για φέτος, και guest speaker στην τελετή αποφοίτησης, ήταν o τ. Πρωθυπουργός της Τσεχικής Δημοκρατίας, κ. Jan Fischer, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο σημαντικές μορφές της Ευρωπαϊκής Ιδιωτικής Εκπαίδευσης.

από αριστερά o κ. Ηλίας Φούτσης, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College, ο καθηγητής κ. Άγγελος Συρίγος, που έλαβε τιμητικό Διδακτορικό Τίτλο από το Πανεπιστήμιο του Bolton, ο τ. Πρωθυπουργός της Τσεχικής Δημοκρατίας κ. Jan Fischer και η κ. Eva Anderova, τ. Υφυπουργός Οικονομικών της Τσεχικής Δημοκρατίας και συνεργάτιδα του εκπαιδευτικού ομίλου NYC στο University New York in Prague

Ο Όμιλος New York College, κλείνοντας τρεις δεκαετίες παρουσίας στην Ελλάδα και όχι μόνο, έχει προσφέρει στην αγορά περισσότερους από 16.500 πτυχιούχους, οι οποίοι στελέχωσαν σημαντικές επιχειρήσεις ή δημιούργησαν υπεραξίες με δικές τους επιχειρηματικές και επιστημονικές δραστηριότητες.
Το 94% των πτυχιούχων του New York College, βρίσκει δουλειά σε διάστημα μικρότερο των 6 μηνών από την αποφοίτησή του.
Σημαντικό ρόλο στο νέο ξεκίνημα των αποφοίτων «παίζει» και το Γραφείο Διασύνδεσης το οποίο κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους διοργανώνει σεμινάρια που αφορούν στην επαγγελματική σταδιοδρομία των φοιτητών, ομιλίες επιφανών επιστημόνων, ανθρώπων των επιχειρήσεων και καλλιτεχνών, ενώ παράλληλα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Ημέρες Καριέρας», προσφέρει δυνατότητα συνέντευξης με υπεύθυνους ανθρώπινου δυναμικού μεγάλων οργανισμών.

από αριστερά η κ. Eva Anderova, τ. Υφυπουργός Οικονομικών της Τσεχικής Δημοκρατίας και συνεργάτιδα του εκπαιδευτικού ομίλου NYC στο University New York in Prague, ο κ. Jan Fischer τ. Πρωθυπουργός της Τσεχικής Δημοκρατίας, ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, εφοπλιστής και επικεφαλής του πανίσχυρου ομίλου Tsakos Group και ο κ. Ηλίας Φούτσης, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College

Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει: Οικονομία, διοίκηση, διεθνείς σχέσεις, επικοινωνία, ψυχολογία, αγγλική φιλολογία, διατροφολογία, βιοιατρική, πληροφορική κινηματογράφο, ναυτιλιακά, τουριστικά και εβδομήντα ακόμη κλάδους.
Όσο για τις σημαντικές διεθνείς συνεργασίες του New York College, επιβεβαιώθηκαν με τις παρουσίες στην Τελετή Αποφοίτησης, ακαδημαϊκών εκπροσώπων των συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων State University of New York, Empire State College- ΗΠΑ , University of Greenwich-Ην. Βασίλειο, University of Bolton- Ην. Βασίλειο και Université Toulouse 1 Capitole-Γαλλία, οι οποίοι απένειμαν και τα πτυχία!
Ιδιαίτερα τιμητική για τους αποφοίτους ήταν η παρουσία και ο χαιρετισμός του Έλληνα εφοπλιστή καπετάν Παναγιώτη Τσάκου, επικεφαλής του πανίσχυρου ομίλου Tsakos Group.

Στο πλαίσιο της Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης, το New York College βράβευσε την Κιβωτό του Κόσμου, έναν εθελοντικό μη-κερδοσκοπικό οργανισμό που εδώ και δύο δεκαετίες προσφέρει ανεκτίμητης αξίας έργο και στέκεται δίπλα σε απροστάτευτα παιδιά.

Στο πλαίσιο της Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης, το New York College βράβευσε την Κιβωτό του Κόσμου, έναν εθελοντικό μη-κερδοσκοπικό οργανισμό που εδώ και δύο δεκαετίες προσφέρει ανεκτίμητης αξίας έργο και στέκεται δίπλα σε απροστάτευτα παιδιά. Στη φωτογραφία ο κ. Ηλίας Φούτσης, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College και η σύζυγος του ιερέα Αντώνιου Παπανικολάου, Σταματία Γεωργαντή.
  • Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, o Καθηγητής Άγγελος Συρίγος, έλαβε από τον Κόμη του St. Andrews τιμητικό Διδακτορικό Τίτλο για το επιστημονικό του έργο από το Πανεπιστήμιο του Bolton.
  • Ο τ. Πρωθυπουργός της Τσεχικής Δημοκρατίας Jan Fischer, απευθυνόμενος στους αποφοίτους μίλησε για την Ευρωπαϊκή οικονομία και τα επιτεύγματα της Τσεχικής Οικονομίας και αναφέρθηκε στις προοπτικές απασχόλησης που έχουν οι απόφοιτοι του New York College για μια παγκόσμια καριέρα.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College, κ. Ηλίας Φούτσης, αφού ευχήθηκε στους αποφοίτους καλή επαγγελματική σταδιοδρομία, αναφέρθηκε στο γεγονός πως η τελετή αποφοίτησης μπορεί να σηματοδοτεί το τέλος μιας διαδρομής αλλά όχι απαραίτητα και το τέλος μιας πορείας. Χαρακτηριστικά, δήλωσε: «Απόφοιτοι, συνεχίστε να εκπαιδεύεστε και να μετεκπαιδεύεστε, συνεχίστε να μαθαίνετε, και ερωτευτείτε… τις σπουδές και το επάγγελμα σας!
Με τη λήξη της τελετής και σε μία συμβολική χειρονομία, οι νέοι απόφοιτοι πέταξαν ψηλά τα καπέλα τους, εν μέσω χειροκροτημάτων και εντυπωσιακών πυροτεχνημάτων που φώτισαν τον νυχτερινό αττικό ουρανό!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here