Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε η Netcompany-Intrasoft, μέλος του δανέζικου ομίλου Netcompany A/S, με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Πληροφοριακά Συστήματα & Υπηρεσίες» του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με βασικούς στόχους την επιστημονική και ερευνητική συνεργασία, καθώς και την υποστήριξη των μεταπτυχιακών φοιτητών μέσω κοινών δράσεων.

Το μνημόνιο υπέγραψε από την πλευρά της Netcompany-Intrasoft o διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αλέξανδρος Μάνος, και από την πλευρά του ΠΜΣ «Πληροφοριακά Συστήματα & Υπηρεσίες» ο διευθυντής του και καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, Μιχάλης Φιλιππάκης.

Στο πλαίσιο του μνημονίου προβλέπονται, μεταξύ άλλων, η προώθηση της εφαρμοσμένης επιστημονικής έρευνας, η μεταφορά τεχνογνωσίας και η εκπαίδευση των φοιτητών μέσω ανοιχτής επικοινωνίας με έμπειρα στελέχη της εταιρείας. Ακόμη, προβλέπεται η από κοινού διοργάνωση εκδηλώσεων, ημερίδων και συνεδρίων, η ανάπτυξη κοινών ερευνητικών προγραμμάτων, αλλά και η δυνατότητα πρακτικής άσκησης στην εταιρεία.

«Το μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ευρύτερης προσπάθειάς μας να αναπτύξουμε στενούς δεσμούς με την ακαδημαϊκή κοινότητα, να στηρίξουμε και να ενδυναμώσουμε τη νέα γενιά επαγγελματιών Πληροφορικής. Εκπαιδεύουμε το ταλέντο, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, γεφυρώνοντας, έτσι, το χάσμα δεξιοτήτων μεταξύ εκπαίδευσης και εργασίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Ο διευθυντής του ΠΜΣ ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό για τους φοιτητές μας να έχουν την ευκαιρία να λάβουν γνώση αλλά και κατάρτιση σε τεχνολογίες αιχμής από καταξιωμένα στελέχη μίας από τις πιο μεγάλες εταιρείες Πληροφορικής στην Ευρώπη. Αυτό ακριβώς είναι που θα τους προετοιμάσει, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις συνεχώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και να δώσουν ώθηση στην καριέρα τους».