Πληθαίνουν τα άρθρα στον διεθνή Τύπο, που αναφέρονται σε μία επόμενη (δυνητική ) κρίση, που θα μπορούσε να αφορά στο “νερό”, υδάτινους πόρους, διαχείριση και εκμετάλλευση στο όχι και  τόσο μακρυνό μέλλον.
Προς τούτο συντείνουν και οι προβλέψεις μετεωρολόγων για ξηρασία ιστορικών 
διαστάσεων το καλοκαίρι στην Ευρώπη, τάση που σταδιακά αποτυπώνεται και επενδυτικά μέσω των Exchange Traded Funds (σ.σ Water ETF List/etfdb.com). 
  • Ενδεικτικά, μόνο χθές, και μόνο σε ένα Μέσο (project-syndicate.org) αναφέρονταν σε Confronting the Global Water Crisis (Mariana Mazzurato) και Waking Up to the World’s Water Crisis (Quentin Grafton) ημέρα που σε ETFs των Invesco Water Resources, First Trust Water, Global X Clean Water e.t.c καταγράφηκαν από τις υψηλότερες εισροές κεφαλαίων (από αρχή έτους). 
 Ακόμη ένα trend για τα funds– όπως λ.χ. των green energies, renewable κ.λ.π ή λήψη θέσεων σύμφωνα με προβλέψεις  (που μακάρι να μην επιβεβαιωθούν ) για ακόμη ένα “μέτωπο”. 
  • Ίσως μοναδική εκπρόσωπος του ευρύτερου κλάδου στο Χρηματιστήριο Αθηνών η Unibios- πρώην ΒΙΟΣΩΛ– που εξειδικεύεται στον κλάδο επεξεργασίας υδάτινων πόρων και σχετικών συστημάτων, με την κινητικότητα τα τελευταία 24ωρα να μην περνά απαρατήρητη από την αγορά. 
Διάθεση 150.000 (ιδίων μετοχών) με ιδιωτική τοποθέτηση στον Karl Michael Millauer- με την ιδιότητα του υποψηφίου μέλους του δ.σ- με την ανακοίνωση της τοποθέτησης του (μαζί με τον Ιωάννη Μεθόδιο) να ακολουθεί την αμέσως επομένη. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here