Δύο νέα υπερσύγχρονα πλοία μεταφοράς οχημάτων παρήγγειλε η Neptune Lines, συμφερόντων Μελίνας Τραυλού.

Πρόκειται για πλοία που είναι ειδικά σχεδιασμένα για ταξίδια μικρών αποστάσεων, μεταφορικής ικανότητας 4.200 CEU έκαστο, τα οποία θα παραδοθούν το 2026.

Τα νέα πλοία, εντάσσονται στη στρατηγική της ναυτιλιακής να ενισχύσει το στόλο της την επόμενη δεκαετία, να αυξήσει τη σχετική χωρητικότητα φορτίου κατά 36% σε σχέση με την υπάρχουσα και να μειώσει τις εκπομπές ρύπων.

Διαθέτουν υβριδικά ενεργειακά συστήματα, σχεδιασμένα και κατασκευασμένα να χρησιμοποιούν εγκατάσταση μπαταριών για την παροχή ενέργειας αιχμής. Παράλληλα, τα πλοία θα έχουν μηχανές διπλού καυσίμου, LNG και VLSGO.

«Είμαστε περήφανοι που η Neptune Lines μας επέλεξε ως σχεδιαστή για τα πλοία επόμενης γενιάς της και είμαστε ικανοποιημένοι με την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων μερών σε όλη την ανάπτυξη του σχεδιασμού.

Επιπλέον, ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το Fujian Mawei Shipbuilding, παρέχοντάς τους μηχανολογικές υπηρεσίες και υποστηρίζοντάς τους στην εκτέλεση αυτού του πρωτοποριακού προγράμματος νεότευκτων για τη Neptune Lines», δήλωσε o Janne Uotila, Διευθύνων Σύμβουλος της Deltamarin.

«Η Neptune Lines συνεχίζει να βελτιώνει τις περιβαλλοντικές της επιδόσεις χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες και καύσιμα.

Είμαστε αποφασισμένοι να ηγηθούμε της ενεργειακής μετάβασης της ναυτιλιακής βιομηχανίας, παραμένοντας δεσμευμένοι στο να παρέχουμε προσαρμόσιμες και εξελιγμένες λύσεις σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών μας και να αντιδρούμε γρήγορα στις απαιτήσεις τους.

Παραμένουμε πιστοί στην αρχή του «Wake Forward», συμπλήρωσε από τη μεριά του ο διευθύνων σύμβουλος της Neptune Lines Craig Jasienski.