Με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των εταιρειών μελών της  του  ΣΕΧΒ/  Modern Building Alliance Hellas- MBA Hellas πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η Γενική Συνέλευση, η οποία ανέδειξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόεδρος του νέου ΔΣ εξελέγη ο κ. Κωνσταντίνος Ριζάκος της εταιρείας Rizakos G. K. ABETE 

Στο Δ.Σ.  συμμετέχουν οι κάτωθι:

Αντιπρόεδρος Γούναρης Βασιλ. Basf Hellas AE

Γραμματέας Τέας Χρήστος Mapei Hellas ABEE

Ταμίας Συριόπουλος Γ. Isomat ABEE

Μέλος Ανδριόπουλος Ηλ. UNISOL Andriopoulos Ν. H. AE

Μέλος Αντωνακοπούλου Ιουλ. Vitex AE.

Μέλος Ζαχαρόπουλος Βασιλ.. Arkhon Panel AE

Επίσης, κατά τη Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε απολογισμός του έργου της ΣΕΧΒ/  Modern Building Alliance Hellas MBA Hellas καθώς συμπλήρωσε ένα χρόνο δραστηριοποίησης. Στο διάστημα αυτό, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών (ΣΕΧΒ) και σε συνεργασία με ρυθμιστικούς & επιστημονικούς φορείς, ΑΕΙ, οργανισμούς διεθνούς κύρους καθώς και την  κατασκευαστική βιομηχανία επικεντρώθηκε σε πρωτοβουλίες (συνεχή ενημέρωση, εκπαιδευτικά προγράμματα, επεμβάσεις στις ρυθμιστικές αρχές κ.α.) που συμβάλλουν στην υιοθέτηση πρακτικών και την εφαρμογή λύσεων για τη βελτιστοποίηση της πυρασφάλειας στα κτίρια.

Τα σύνθετα πολυμερή υλικά είναι αναπόσπαστα δεμένα με τις σύγχρονες κατασκευαστικές εφαρμογές. Δάπεδα, οροφές, κουφώματα, σωληνώσεις, μοντέρνες λύσεις υγρομονώσεων και θερμομονώσεων, επιστεγάσεις βιομηχανικών κτιρίων, όλα συνεισφέρουν  στην αειφορία του δομημένου περιβάλλοντος.Ο βασικός στόχος του ΣΕΧΒ/ΜΒΑ Hellas είναι  η προώθηση της πυρασφάλειας στα κτίρια σε συνεργασία με την κατασκευαστική βιομηχανία.

Το MBA Hellas είναι μια συμμαχία παραγωγικών και εμπορικών εταιρειών που εκπροσωπούν τη βιομηχανία σύνθετων πολυμερών στον κατασκευαστικό τομέα και δραστηριοποιείται εντός του ΣΕΧΒ. Mέλη της, είναι γνωστές Ελληνικές και διεθνείς βιομηχανίες παραγωγής προϊόντων και συστημάτων, αλφαβητικά:  Arkhon Panel AE, Basf Hellas AE, Isomat ABEE, Mapei Hellas ABEE, Metallemporiki Th. Makris AE, MONOTEZ ABEE (Ravago Group), Neotex ABEE, Nordia AE, Noventa AE, Rizakos G. K. ABETE, Sika Hellas ABEE, UNISOL Andriopoulos H. AE, Vitex AE

Η Modern Building Alliance Hellas  MBA Hellas ακολουθεί τα πρότυπα της αρχικής συμμαχίας  Modern Building Alliance (www.modernbuildingalliance.eu) με έδρα τις Βρυξέλλες. Αντίστοιχες συμμαχίες υπάρχουν σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και στις άλλες Ηπείρους (North America MBA καθώς και MΒΑ Australia).

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών κοινωνικής ευθύνης πρόσφατα η εταιρεία BASF, μέλος της ΣΕΧΒ/MBA Hellas παρέδωσε δυο υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα στο Πυροσβεστικό Σώμα, ενισχύοντας το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, του Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος  Αντιστράτηγου Ιωάννη Πετρούτσου.

Ο νέος πρόεδρος της MBA Hellas κ. Κων/νος Ριζάκος αναφερόμενος στο έργο της συμμαχίας τόνισε: « Συνεχίζουμε το έργο μας με την ίδια προσήλωση στο βασικό μας στόχο που είναι η συμβολή μας κυρίως στην προώθηση της πυρασφάλειας στα κτίρια, σε συνεργασία με την κατασκευαστική βιομηχανία. Ta σύνθετα πολυμερή χρησιμοποιούνται συνεχώς και με αυξανόμενους ρυθμούς, σε μια σειρά από λύσεις που προσδίδουν στα κτίρια μεγαλύτερη αντοχή, ασφάλεια και βιωσιμότητα. Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίες ενημέρωσης όλων των ενδιαφερόμενων φορέων και ειδικότερα των ρυθμιστικών αρχών, στηρίζοντας κάθε προσπάθεια για ασφαλείς και βιώσιμες κατασκευές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here