Τον απερχόμενο CEO της BOCH John Hourican θ’ αντικαταστήσει ο κ. Πανίκου Νικολάου στο τιμόνι της θέσης του νέου CEO της Τράπεζας Κύπρου, μαζί με τον οποίο όμως θα συνδιοικήσουν την τράπεζα το επόμενο τρίμηνο, έως τον Σεπτέμβριο, όταν και οριστικά ο πρώτος θ’ αποχωρήσει.

Η απόφαση αυτή δείχνει, ότι οι μεγαλομέτοχοι της τράπεζας, που είναι στην πλειοψηφία τους ξένοι, θέλουν να εμπιστευτούν πλέον τον έλεγχο της τράπεζας σε ντόπια χέρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διορισμός Νικολάου συγκυριακά συμπίπτει με την ανάληψη της προεδρίας της BOCH από τον Τάκη Αράπογλου, δίνοντας έτσι «τέλος» στο δίδυμο της διοίκησης Ackermann και Hourican.

Ποιος είναι ο Πανίκος Νικολάου 

Ο κ. Νικολάου κατείχε μέχρι χθες τη θέση του διευθυντή στη διεύθυνση μεγάλων επιχειρήσεων.

Είχε παράλληλα υπό την ευθύνη του το διεθνές κέντρο μεγάλων επιχειρήσεων και τις διεθνείς δραστηριότητες, καθώς και τη μονάδα factoring της τράπεζας, σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη μετά τα δραματικά γεγονότα του Μαρτίου του 2013.

Να σημειωθεί ότι ο τομέας μεγάλων επιχειρήσεων εξυπηρετεί περισσότερους από 2,500 εταιρικούς πελάτες, αναφέρει με νόημα η Τράπεζα στην επίσημη ανακοίνωση του διορισμού.

Πρόκειται περί ικανού τραπεζίτη, σύμφωνα με άτομα που είναι σε θέση να γνωρίζουν την επαγγελματική του πορεία εντός της BOCH.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here