Οι τραπεζικές εργασίες αλλάζουν, ο τρόπος λειτουργίας των τραπεζών αλλάζει, οι απαιτήσεις για τις δεξιότητες των εργαζομένων στις τράπεζες είναι πλέον διαφορετικές.

Απαιτείται αναδιάρθρωση του προσωπικού, μείωση των καταστημάτων και αλλαγή ρόλων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Eurobank, ξεκινά την επόμενη εβδομάδα τον επόμενο κύκλο των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου στον τραπεζικό κλάδο.

Το πρόγραμμα Εθελουσίας της Eurobank θα προσφέρει  4 εναλλακτικές επιλογές οι οποίες καλύπτουν ανάγκες σε ένα ευρύ φάσμα εργαζομένων.

  • Πρώτος στόχος είναι να διευκολυνθούν εργαζόμενοι που είναι κοντά στη συνταξιοδότηση και διασφαλίζουν τις προϋποθέσεις προϋπηρεσίας για πλήρη σύνταξη χωρίς ανάγκη εξαγοράς ενσήμων.
  • Οι μισθοί που θα λαμβάνουν αυτοί οι εργαζόμενοι δεν θα είναι χαμηλότεροι από τη Συλλογική Σύμβαση Εργααίας, ουσιαστικά για να καλύπτουν ένσημα και ασφάλιση.

Επίσης τα προγράμματα δίνουν 4 μισθούς για κάθε παιδί έως 22 ετών, ιατροφαρμακευτική κάλυψη οικογένειας για 5 έτη, καλύπτουν υπηρεσίες επαγγελματικής μετάβασης στην αγορά κ.ά.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να επιλέξουν να λάβουν το εφάπαξ ποσό και να αποχωρήσουν ή να προτιμήσουν “άδεια” για 2,5 ή 7 χρόνια παίρνοντας ένα μέρος του εφάπαξ και το υπόλοιπο ποσό κάθε μήνα και ταυτόχρονα μπορούν να εργασθούν όπου θέλουν.

Το πρόγραμμα θα έχει αυξημένο εφάπαξ αποζημίωσης στις 160.000 ευρώ από 140.000€ που ήταν στο προηγούμενο πρόγραμμα της Τράπεζας.

  • Θα ακολουθήσουν και άλλες τράπεζες που ήδη σχεδιάζουν προγράμματα ανανέωσης του ανθρώπινου δυναμικού τους με εργαζόμενους ηλικιακά νεότερους και με δεξιότητες στον χώρο της τεχνολογίας.

Από το 2020, το προσωπικό των ελληνικών τραπεζών έχει μειωθεί κατά 30%.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ