Ένα ακόμη ακίνητο-φιλέτο που ανήκε στην άλλοτε “αυτοκρατορία” της CAROUZOS άλλαξε χέρια έπειτα από ηλεκτρονικό πλειστηριασμό.

Πρόκειται για οικόπεδο στη Γλυφάδα, με τιμή πρώτης προσφοράς 7,761 εκατ. ευρώ, και επισπεύδουσα την Intrum Hellas. Το οικόπεδο, επιφάνειας 2.145,04 τ.μ., βρίσκεται επί των οδών Κύπρου και Γρηγορίου Λαμπράκη στον αριθμό 29, στην καρδιά της Γλυφάδας, πλησίον της κεντρικής οδού Αγγ. Μεταξά. Τελικά το ακίνητο άλλαξε χέρια, για ένα επιπλέον ευρώ.

Έρευνα αγοράς

Σύμφωνα με τη σχετική έρευνα αγοράς, οι αξίες επαγγελματικών στην περιοχή τα χρόνια πριν από την έναρξη της οικονομικής κρίσης της χώρας παρουσίασαν άνοδο. Από την έναρξη της κρίσης έως το τελευταίο χρονικό διάστημα (περίοδος 2009-2016) οι αξίες παρουσίασαν έντονη πτώση. Η οικονομική συγκυρία κατά την περίοδο αυτή οδήγησε πιθανούς αγοραστές επαγγελματικών ακινήτων να κρατούν στάση αναμονής. Το τελευταίο χρονικό διάστημα (2017-αρχές 2020) παρατηρείται αποκλιμάκωση των τιμών των ακινήτων στην περιοχή μελέτης, οι οποίες όχι μόνο σταθεροποιήθηκαν, αλλά παρουσίασαν και έντονα ανοδικές τάσεις.

Οι ανοδικές αυτές τάσεις ήταν εντονότερες στα προνομιακά ακίνητα στα νότια προάστια της Αθήνας, όπως στη Γλυφάδα, στη Βούλα και στη Βουλιαγμένη. Το ξέσπασμα όμως της πανδημίας του κορωνοϊου την τελευταία περίοδο (Μάρτιος 2020) προκάλεσε προβλήματα στην οικονομική δραστηριότητα της χώρας και της κτηματαγοράς. Η πανδημία οδήγησε σε σημαντική κάμψη των εσόδων των εμπορικών επιχειρήσεων που στεγάζονται στα επαγγελματικά ακίνητα, με αποτέλεσμα την εκδήλωση έντονων πιέσεων και πτωτικών τάσεων στις μισθωτικές αξίες των επαγγελματικών ακινήτων. Τα οικιστικά όμως ακίνητα επέδειξαν σημαντική ανθεκτικότητα στις πιέσεις της πανδημίας σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται από την Τράπεζα της Ελλάδος, με αποτέλεσμα να έχουν επανέλθει οι ανοδικές τάσεις των οικιστικών ακινήτων στις προνομιακές περιοχές των νοτίων προαστίων της Αθήνας. Αναφορικά με τα επαγγελματικά ακίνητα, παρουσιάζονται σήμερα τάσεις σταθεροποίησης στις αξίες τους.

Από την έρευνα της κτηματαγοράς διαπιστώθηκε ότι οι τιμές μίσθωσης εμπορικών καταστημάτων, σε θέσεις υψηλής προβολής και εμπορικότητας, επί της οδού Ιωάννου Μεταξά στη Γλυφάδα, κυμαίνονται γενικά σήμερα μεταξύ 70,00 – 120,00 € / τ.μ. ανηγμένης επιφάνειας ισογείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here