Η Ebury, εταιρεία fintech που ειδικεύεται στις διεθνείς πληρωμές και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, ανακοινώνει ότι ο Ανδρέας Πλακωτάκης είναι ο νέος Γενικός Διευθυντής της, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του Country Manager για την Ελλάδα.

Προτού έρθει στην Ebury, ο Ανδρέας εργαζόταν τα τελευταία έξι χρόνια ως επικεφαλής πωλήσεων στο Treasury της Alpha Bank, διαχειριζόμενος εταιρικούς και θεσμικούς πελάτες της Τράπεζας.

Διαθέτει εκτενή τραπεζική εμπειρία, έχοντας εργαστεί επί 16 χρόνια στην Alpha Bank και την Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος, στο χώρο των Διεθνών Αγορών.

Σε αυτό το διάστημα, έχει συνεργαστεί με την πλειονότητα των μεγαλύτερων επιχειρηματικών ομίλων της χώρας, προσφέροντας λύσεις διαχείρισης χρηματοοικονομικών κινδύνων, αλλά και διοργανώνοντας εκδόσεις εταιρικών ομολόγων για την πλειοψηφία των ελληνικών διαπραγματεύσιμων ομολόγων.

Η επαγγελματική του εμπειρία εκτείνεται στο σύνολο των εμπορικών κλάδων, καθώς πέρα από τις μεγάλες εταιρείες της χώρας, έχει συνεργαστεί στενά με πλήθος σημαντικών μεσαίων επιχειρήσεων.

‘Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και έχει λάβει μεταπτυχιακό τίτλο στα Χρηματοοικονομικά από το Alba Graduate Business School στην Αθήνα.

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του, ο Ανδρέας Πλακωτάκης δήλωσε:

  • «Η Ελλάδα είναι βασική αγορά για την Ebury. Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία παρέχει σε εισαγωγικές και εξαγωγικές εταιρείες, ιδιαίτερα στις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις, χρηματοοικονομικές λύσεις οι οποίες ήταν απρόσιτες για αυτές μέχρι πρότινος.
  • Η πρόκληση τώρα είναι να συνεχίσουμε την ανάπτυξη της εταιρείας στην ελληνική αγορά με νέα προϊόντα και υπηρεσίες που βοηθούν τους πελάτες της να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις προκλήσεις των διεθνών αγορών.
  • Έχουμε μια νεανική ομάδα, έμπειρη και πολύ αφοσιωμένη στις αξίες της εταιρείας και στην αποστολή της να εξυπηρετεί τις επιχειρήσεις. Το στελεχιακό δυναμικό αποτελεί το κύριο πλεονέκτημα της Ebury προκειμένου να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται με καινοτόμα χρηματοοικονομικά προϊόντα που λύνουν πραγματικά προβλήματα για τη διεθνή ανάπτυξη των εταιρειών».

Ο νέος Γενικός Διευθυντής αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες που μέχρι τώρα ασκούσε ο Duarte Líbano Monteiro στην Ελλάδα.

Στο εξής, ο Duarte προάγεται στη θέση του Chief Business Officer της Ebury, επιφορτισμένος με την ηγεσία της στρατηγικής και της ανάπτυξης της επιχείρησης σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

 

 

Η Ebury είναι μια διεθνής εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που ενισχύει τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν τη διεθνή εμπορική τους δραστηριότητα. Προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων, όπως διεθνείς πληρωμές, εισπράξεις και λύσεις διαχείρισης συναλλαγματικού κινδύνου.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2009 από τους Juan Lobato και Salvador García και είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες fintech εταιρείες παγκοσμίως, με περισσότερους από 1.700 υπαλλήλους και 38 γραφεία σε πάνω από 25 χώρες. Το 2023, η Ebury πραγματοποίησε συναλλαγές αξίας άνω των 29,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η Ebury εποπτεύεται ως ίδρυμα πληρωμών από την Εθνική Τράπεζα του Βελγίου (NBB), επιτρέποντάς βάσει άδειας να παρέχει τις υπηρεσίες της σε όλα τα κράτη μέλη του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Επίσης, υποστηρίζεται από κορυφαίους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της Banco Santander που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών.