Η ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τις παρακάτω διοικητικές αλλαγές, με βάση την από 22.05.2023 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της:

• Ο κ. Γιάννης Μπούρας, σήμερα Εμπορικός Διευθυντής του Ομίλου και εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, θα οριστεί την 12.06.2023 ως Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος (Deputy CEO) και θα είναι υπεύθυνος για τη συνολική διοίκηση του Ομίλου καθώς και τη στρατηγική του που περιλαμβάνει την διοίκηση των θυγατρικών, την Διεύθυνση Marketing, την Οικονομική Διεύθυνση, την Διεύθυνση Εφοδιαστικής Αλυσίδας καθώς και την Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, αναφερόμενος στον κ. Κυριάκο Σαράντη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας.

Ο κ. Μπούρας κατέχει τη θέση του Εμπορικού Διευθυντή του Ομίλου κατά τα τελευταία τρία έτη. Πριν από την ένταξή του στον Όμιλο είχε επιτελικούς ρόλους στη Μinerva SA και στην PZ Cussons Group. Είναι απόφοιτος της σχολής Χημικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Staffordshire, ενώ διαθέτει τίτλο πιστοποίησης στην Εταιρική Διακυβέρνηση από το INSEAD.

• Ο κ. Κώστας Ροζακέας, αναλαμβάνει καθήκοντα Group Strategic Advisor από την 12.06.2023, αναφερόμενος στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας, κ. Κυριάκο Σαράντη.

Ο κ. Ροζακέας είναι μέλος του Ομίλου από το 1995 και διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση και υλοποίηση της αναπτυξιακής στρατηγικής και προόδου του Ομίλου ως Οικονομικός Διευθυντής. Από την νέα του θέση θα συνδράμει στην στρατηγική καθοδήγηση του Ομίλου και θα υποστηρίξει την ομαλή μετάβαση στον διάδοχο της θέσης του.

• Ο κ. Χρήστος Βάρσος αναλαμβάνει καθήκοντα Οικονομικού Διευθυντή (Chief Financial Officer) του Ομίλου από την 12.06.2023, αντικαθιστώντας τον κ. Κώστα Ροζακέα.

Ο κ. Βάρσος μέχρι πρότινος κατείχε την θέση του Partner στο Τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΕΥ Ελλάδος, ενώ στο παρελθόν είχε διατελέσει Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών προς CFOs για Ελλάδα και Νοτιοανατολική Ευρώπη. Πριν ενταχθεί στην ΕΥ διετέλεσε Περιφερειακός Οικονομικός Διευθυντής για την Κεντρική Ευρώπη και την Ιταλία, Οικονομικός Διευθυντής Ελβετίας και Διευθυντής Οικονομικού Σχεδιασμού και Ανάλυσης Ομίλου στην Coca-Cola HBC. Παλαιότερα, υπήρξε Οικονομικός Διευθυντής σε ναυτιλιακή εταιρεία ελληνικών συμφερόντων, όπου και ηγήθηκε της εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Κατέχει πτυχίο από το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοίκησης από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και είναι Fellow Chartered Certified Accountant από το Association of Chartered Certified Accountants (ACCA), στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο πλαίσιο των καθηκόντων του, ο κ. Βάρσος θα είναι υπεύθυνος για τις Οικονομικές Υπηρεσίες, το Νομικό τμήμα το τμήμα Πληροφορικής, το GDPR, και το τμήμα Επενδυτικών Σχέσεων & Εταιρικής Επικοινωνίας της Εταιρείας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ευχαριστεί τον κ. Ροζακέα για την πολύτιμη προσφορά του ως Chief Financial Officer του Ομίλου τα τελευταία 27 χρόνια και συγχαίρει τον κ. Μπούρα και τον κ. Βάρσο για τους νέους τους ρόλους και καθήκοντα που έχουν ως σκοπό να υποστηρίξουν το όραμα του Ομίλου να καταστεί ηγετική εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες όπου δραστηριοποιείται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ