Πάνω από 60 ανταλλακτήρια cryptos στη Νότια Κορέα ενημέρωσαν τους πελάτες τους για μερική ή πλήρη διακοπή συναλλαγών, μία εβδομάδα πριν από την έναρξη ισχύος νέων κανονισμών.

Gια να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, τα ανταλλακτήρια πρέπει να εγγραφούν στην αρμόδια μονάδα χρηματοοικονομικών πληροφοριών (Financial Intelligence Unit) έως τις 24 Σεπτεμβρίου, παρέχοντας πιστοποιητικό ασφαλείας από την υπηρεσία ασφάλειας διαδικτύου. Πρέπει επίσης να συνεργαστούν με τις τράπεζες, για να διασφαλίσουν ότι οι λογαριασμοί ανήκουν σε πραγματικά ονόματα, μεταδίδει το Reuters.

Tα ανταλλακτήρια που δεν έχουν εγγραφεί, πρέπει να τερματίσουν τις υπηρεσίες τους μετά τις 24 Σεπτεμβρίου, ενώ σε εκείνα που έχουν εγγραφεί αλλά δεν έχουν εξασφαλίσει συνεργασίες με τράπεζες, θα απαγορεύεται η διαπραγμάτευση σε γουόν.

Από όλα τα ανταλλακτήρια, σχεδόν 40, πρόκειται να αναστείλουν όλες τις υπηρεσίες τους. Την ίδια ώρα, 28 έχουν πιστοποιητικά ασφαλείας αλλά δεν έχουν εξασφαλίσει συνεργασίες με τράπεζες.

Στις συναλλαγές της Δευτέρας, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου χάνει 7% και προσγειώνεται στις 44.848 δολάρια, σύμφωνα με το coindesk, ενώ το Ethereum με βουτιά 9,1% φτάνει στις $3.132.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here