Η Diana Shipping Inc., η παγκόσμια ναυτιλιακή εταιρεία που ειδικεύεται στην ιδιοκτησία και ναύλωση bareboat πλοίων ξηρού χύδην φορτίου, συμφερόντων της οικογένειας Παληού, ανακοίνωσε ότι, μέσω μιας ξεχωριστής θυγατρικής που ανήκει εξ ολοκλήρου, έχει υπογράψει συμφωνία για τη συμμετοχή της σε κοινοπραξία που αναμένεται να διαθέτει και να εκμεταλλεύεται υπεράκτια αιολικά πλοία.

Στην αρχική φάση αυτής της συνεργασίας, η κοινοπραξία παρήγγειλε δύο πλοία υψηλών προδιαγραφών Commissioning Service Operation Vessels (CSOV) από τη VARD και έχει την επιλογή να αποκτήσει δύο επιπλέον πλοία υπεράκτιων αιολικών υπηρεσιών, σε μια προσπάθεια να γίνει κορυφαίος πάροχος στον τομέα αυτό.

Οι συνεργάτες της Εταιρείας σε αυτό το εγχείρημα περιλαμβάνουν την Blue Star Group GmbH & Cie.KG, τη SeaRenergy Offshore Holding GmbH και τη SeraVerse GmbH, που μοιράζονται τη δέσμευσή τους για καινοτομία και αριστεία στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

Η συναλλαγή παραμένει υπό τη διαπραγμάτευση οριστικής τεκμηρίωσης σχετικά με τη συμμετοχή της Εταιρείας στην κοινοπραξία και την ικανοποίηση των συνήθων όρων κλεισίματος.

Η κ. Σεμίραμις Παλιού, Διευθύντρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την πρόθεσή μας να εισέλθουμε σε έναν νέο κλάδο της ναυτιλιακής βιομηχανίας μέσω μιας στρατηγικής συνεργασίας που περιλαμβάνει την απόκτηση δύο πλοίων CSOV. Θεωρούμε αυτήν την επένδυση ως μια άλλη βεβαίωση της δέσμευσής μας για ένα πιο πράσινο και πιο βιώσιμο μέλλον. Μαζί με τους αξιότιμους συνεργάτες μας, ξεκινάμε ένα συναρπαστικό ταξίδι που θα συμβάλει σε έναν καθαρότερο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον κόσμο.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ