της Ελενας Ερμείδου

Τις βάσεις για το νέο επιχειρηματικό μοντέλο του ελληνικού τουρισμού έθεσε η HORECA 2024, με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ΞΕΕ Αλέξανδρο Βασιλικό να δηλώνει ότι το ετήσιο ραντεβού στη HORECA επιβεβαιώνει το ρόλο του ελληνικού ξενοδοχείου ως στρατηγικού πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας και ενίσχυσης της απασχόλησης.

«Ο τουρισμός συμβάλλει στην σταθερή αύξηση του ΑΕΠ»τόνισε στην ομιλία του στο 7ο Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας  με τίτλο « Ελληνικά Ξενοδοχεία: Η Επόμενη Μέρα» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, στο METROPOLITAN EXPO, στην  διάρκεια της διεθνούς έκθεσης HORECA, επιβεβαιώνοντας την δυναμική του κλάδου στην Ελλάδα.  Χαρακτηριστικά τόνισε πως «ο τουρισμός μπορεί να παράσχει περισσότερα», προσθέτοντας ότι αποτελεί μία πηγή άμεσου και έμμεσου εισοδήματος δημοσίων εισόδων, αλλά και ανάχωμα της κοινωνικής συνοχής».

Το κλειδί της ανάπτυξης και της επιτυχίας

Για τον Αλέξανδρο Βασιλικό τρεις είναι οι κύριοι παράγοντες που κρατούν το κλειδί της επιτυχίας στην επομένη ημέρα: η προσαρμοστικότητα, η μετάβαση στην τεχνολογία, και η ανάπτυξη του ανθρωπίνου δυναμικού.

Περισσότερα στο insuranceworld.gr