Νέα, δεύτερη εντός του 2021, έκδοση senior ομολόγου προετοιμάζει η Eurobank, για να αντλήσει κεφάλαια έως 500 εκ. ευρώ ενισχύοντας τα «πολεμοφόδιά» της.

Η τράπεζα έδωσε εντολή σε Barclays, Citi, Commerzbank, Credit Suisse και JP Morgan, οι οποίες θα ενεργήσουν ως ανάδοχοι της έκδοσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ομόλογο θα έχει διάρκεια 6,5 ετών, αλλά θα είναι εξοφλητικής προτεραιότητας, δηλαδή δεν θα δίνει δυνατότητα ανάκλησης πριν την πάροδο των 5,5 ετών.

Οι τίτλοι αναμένεται να λάβουν αξιολόγηση Caa1 από τη Moody’s, B+ από την S&P και CCC από τη Fitch ενώ η τιμολόγηση εκτιμάται εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει αύριο με την ημερομηνία διακανονισμού να είναι στις 14 Σεπτεμβρίου. Ο τίτλος αναμένεται να έχει ημερομηνία ωρίμανσης στις 18 Μαρτίου 2028.

Υπενθυμίζεται ότι η Eurobank προχώρησε στην έκδοση άλλου senior preferred ομολόγου 500 εκ. ευρώ και εξαετούς διάρκειας τον Απρίλιο με δυνατότητα ανάκλησης στην ονομαστική τιμή στα 5 χρόνια και ετήσιο τοκομερίδιο 2%.

Με τη ζήτηση να ξεπερνά τότε τα 1,25 δις ευρώ το αποτέλεσμα ήταν η απόδοση να υποχωρήσει σε 2,1225%, Η τράπεζα είχε πληροφορήσει τους αναλυτές στην τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα εξαμήνου, ότι προγραμματίζει την έκδοση ακόμα ενός ομολόγου, μέχρι τα τέλη της φετινής χρονιάς. Ανάλογη πολιτική αναμένεται να ακολουθήσει η τράπεζα και το 2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here