Αποστολή στο Παρίσι, Δημήτρης Μαλλάς

Η Huawei δεν έχει κρύψει ότι ένας από τους βασικούς στόχους της είναι να βρεθεί στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς smartphones και ένα από τα «όπλα» της για να τα πετύχει θα είναι και η νέα σειρά Ρ20 που παρουσιάστηκε πριν από λίγο στο Παρίσι. Και τα στελέχη του κινεζικού κολοσσού ποντάρουν πολλά στο Ρ20 Pro, το μεγαλύτερο από τα τρία μοντέλα, το οποίο είναι και το πρώτο smartphone με τριπλή κάμερα στην οπίσθια πλευρά του και προσφέρει άκρως εντυπωσιακές δυνατότητες όσον αφορά το κομμάτι της φωτογραφίας.

 

 

Δείγμα της «επιθετικής» πολιτικής που ακολουθεί η Huawei είναι και το γεγονός ότι οι τρεις συσκευές θα κυκλοφορήσουν άμεσα. Οι τιμές διάθεσης θα είναι στα 879 ευρώ για το P20 Pro και στα 699 ευρώ για το «απλό» Ρ20, ενώ στα 399 ευρώ είναι η τιμή για το P20 Lite. Τιμές που χαρακτηρίζονται άκρως ανταγωνιστικές με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά των τριών συσκευών.

————————————————————————————————–

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΙΣ INTELLIGENΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, Ο,ΤΙ ΨΙΘΥΡΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ, ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

————————————————————————————————–

Τα P20 και P20 Lite θα είναι άμεσα διαθέσιμα, ενώ το P20 Pro θα μπορεί κάποιος να το προπαραγγείλει αλλά η διάθεση του ξεκινά αμέσως μετά το Πάσχα στην Ελλάδα.

 

 

Ο σχεδιασμός είναι αρκετά διαφορετικός και το Ρ20 -και στις τρεις εκδόσεις του- είναι ιδιαίτερα όμορφο και κομψό. Τα περιθώρια είναι ελάχιστα και η οθόνη (6,1 ίντσες στο Pro και 5,84 ίντσες στα άλλα δύο μοντέλα) καλύπτει σχεδόν το σύνολο της εμπρόσθιας πλευράς με εξαίρεση το χώρο που αφορά την κάμερα στο πάνω μέρος και το κεντρικό πλήκτρο στην κάτω πλευρά που λειτουργεί και ως αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος. Η αναλογία πλευρών είναι σχεδόν 19:9 ακολουθώντας τη νέα τάση που υπάρχει στην παγκόσμια αγορά.

Ο τομέας που έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση η Huawei στο P20 είναι στον τομέα της λήψης φωτογραφιών, όπου ειδικά οι επιδόσεις του P20 Pro κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα ενώ θα πρέπει να τονισθεί η συνεργασία που υπάρχει με τη Leica. Το P20 Pro έρχεται με μία τριπλή κάμερα στην οπίσθια πλευρά του. Η μονοχρωματική κάμερα έχει ανάλυση 20 megapixel και διάφραγμα f1.6, η δεύτερη ανεβαίνει στα 40 megapixel (με διάφραγμα f1.8) και η τρίτη, η οποία αξιοποιείται στο zoom, είναι στα 8 megapixel. Το P20 Pro έρχεται με ένα υβριδικό σύστημα για zoom έως 5x, προσφέρει αργή κίνηση έως 960 fps όσον αφορά τη λήψη video. Από εκεί και πέρα, οι μηχανικοί της Huawei και της Leica έχουν προσθέσει ουκ ολίγα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και λειτουργίες με αποτέλεσμα οι λήψεις σε νυχτερινά περιβάλλοντα να είναι εντυπωσιακές.

 

 

Παράλληλα, επιδιώκεται να αξιοποιηθούν ακόμη περισσότερο οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης που υπάρχουν όσον αφορά τη φωτογραφία και, για παράδειγμα, έχει αυξηθεί ο αριθμός των σκηνών που αναγνωρίζει η συσκευή ώστε να προσαρμόζει τις ρυθμίσεις. Επίσης, η συσκευή παρέχει βοήθεια στο χρήση -χάρη στις εφαρμογές ΑΙ- για να κάνει καλύτερες λήψεις!

Ακόμη, η συσκευή προσφέρει σταθεροποίηση εικόνας για λήψεις με μακριά έκθεση έως 4 δευτερόλεπτα. Αυτό βοηθά στις νυχτερινές λήψεις, καθώς η συσκευή καταφέρνει να προσφέρει μια πιο καθαρή λήψη, τραβώντας επαναλαμβανόμενες φωτογραφίες, αντιλαμβάνεται σχήματα και αντικείμενα που εμφανίζονται στο κάδρο και τελικά προσφέρει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα!

edf

Πολλά από τα χαρακτηριστικά του P20 Pro, όσον αφορά το κομμάτι της φωτογραφίας, υπάρχουν και στο Ρ20, το οποίο διαθέτει διπλή κάμερα στην οπίσθια πλευρά του με την πιο σημαντική διαφορά να αφορά τις δυνατότητες στο zoom. Από εκεί και πέρα και τα δύο μοντέλα διαθέτουν εμπρόσθια κάμερα με ανάλυση στα 24 megapixel για καλύτερες selfies.

Τα δύο μεγαλύτερα μοντέλα έρχονται με τον οκταπύρηνο επεξεργαστή της Huawei, Kirin 970, ο οποίος ενσωματώνει λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Mate 10 Pro. Το P20 Pro έχει μνήμη 6 GB, αποθηκευτικό χώρο στα 128 GB και μπαταρία χωρητικότητας 4000 mAh. Αντίστοιχα, το Ρ20 έχει μνήμη 4 GΒ, αποθηκευτικό χώρο στα 128 GB και μπαταρία στα 3400 mAh. Σημειωτέον πως και τo P20 Pro είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό σε νερό και σκόνη, ακολουθώντας το πρότυπο ΙΡ67.

Όσον αφορά το P20 Lite, πρακτικά είναι η πιο ελαφριά και φθηνή έκδοση του Ρ20, το οποίο έχει ως στόχο να προσφέρει εξαιρετική σχέση τιμής προς απόδοση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here