Σε πενταώροφο κτίριο γραφείων και στούντιο παραγωγής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων θα μετακομίσει ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ στην περιοχή Καλυφτάκη στην Κηφισιά, όπου ήδη λάβει το ‘’πράσινο φώς’’ ως προς τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Τώρα δημοσιεύτηκε στη ‘’Διαύγεια’’ η απόφαση της  Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή -έπειτα από την αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας –  του κτιρίου.

Έχει ενδιαφέρον ότι όπως προκύπτει από τη σχετική απόφαση έχουν δοθεί οyκ ολίγες εγκρίσεις – παρεμπιπτόντως παρήλθε άπρακτη η προβλεπόμενη από το νόμο χρονική περίοδος για τη γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Μεταξύ άλλων, υπήρξε  ηλεκτρονική επιστολή της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) σύμφωνα με την οποία γνωστοποιεί ότι για την οικοδομική άδεια δεν υπάρχει αντικείμενο αρμοδιότητας της Υπηρεσίας, αντίστοιχα η Διεύθυνση Υποδομής και Προστασίας Περιβάλλοντος του Γενικού Επιτελείου Στρατού απέστειλε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο το ΓΕΣ δεν έχει αντίρρηση για την κατασκευή του έργου, θετικά γνωμόδότησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής κ.ο.κ..

Το κτίριο θα έχει εμβαδόν ανωδομής του κτιρίου 11.468,40 τ.μ., εκ των οποίων τα 1.271,31τ.μ. φιλοξενούν τη χρήση του στούντιο παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων. Εκτός από το στούντιο παραγωγής περιέχει reception, αμφιθέατρο, γραφεία, χώρους διαλείμματος προσωπικού, χώρους συνάντησης, χώρους παρουσιάσεων, ραδιοφωνικά στούντιο, W.C. κοινού και προσωπικού κ.λ.π).

Οι δύο υπόγειοι όροφοι στάθμευσης αναπτύσσονται σε 12.481,05 τ.μ. και φιλοξενούν χώρους στάθμευσης, αποδυτήρια, αποθηκευτικοί χώροι, δεξαμενές νερού-πυρόσβεσης.

Το νέο 5ώροφο κτίριο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο περίπου 10 στρεμμάτων στο 15ο χλμ Αθηνών-Λαμίας σε περιοχή του Βιομηχανικού Πάρκου στη θέση Καλυφτάκη του Δήμου Κηφισιάς.

Την ευθύνη του έργου έχει η εταιρεία ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ Α.Β.Ε.Ε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here