Mετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Encode, η Obrela Security Industries, εγκαινίασε το νέο προηγμένο Κέντρο Επιχειρήσεων Κυβερνοασφάλειας (Security Operating Center – SOC) στην Αθήνα, το οποίο κατασκευάστηκε ως ενιαίο κέντρο συντονισμού όλων των κέντρων επιχειρήσεων της εταιρείας.

Η εταιρεία προχωρά τις νέες επενδύσεις έχοντας τη στήριξη των ισχυρών της μετόχων, την EOS Capital Partners (Απόστολος Ταμβακάκης) και το LATSCO Family Office του ομίλου Λάτση.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος είχε τη δυνατότητα να επισκεφτεί το νέο κέντρο επιχειρήσεων, το οποίο στεγάζεται στις κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρείας, και να ενημερωθεί για τις νέες διευρυμένες δυνατότητες που παρέχει για την ολοκληρωμένη προστασία επιχειρήσεων και κυβερνητικών δομών στον κυβερνοχώρο.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης: «με την ισχυροποίηση της θέσης της Obrela μέσω της κίνησης εξαγοράς της Encode, αλλά και την ταυτόχρονη πραγματοποίηση επενδύσεων τόσο σε υποδομές κυβερνοασφάλειας όσο και σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, ανοίγονται νέες προοπτικές για την Ελλάδα σε έναν κρίσιμο και ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα, γεγονός που επιδρά θετικά και στην προσπάθεια επαναπατρισμού λαμπρών μυαλών στη χώρα μας μέσα από τη δημιουργία ελκυστικών θέσεων εργασίας στο χώρο της καινοτομίας και της τεχνολογίας».

Όπως ανέφερε ο CEO και συνιδρυτής της Obrela κ. Γιώργος Πατσής, «με επιτυχία ολοκληρώθηκε άλλη μία προσπάθεια μας για την ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Παράλληλα, το νέο κέντρο επιχειρήσεων ασφαλείας θα συνεισφέρει σημαντικά στη δυναμική που έχουμε αναπτύξει για την προστασία υποδομών μεγάλης κλίμακας και υψηλής πολυπλοκότητας στο ψηφιακό σύμπαν. Σε συνδυασμό με την πλατφόρμα διαχείρισης των υπηρεσιών μας, την «Swordfish», η οποία παρέχει μια σειρά από υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας αξιοποιώντας μια κεντρική τεχνολογία, επιτυγχάνεται η διασφάλιση ανίχνευσης απειλών και ενεργητικής απόκρισης για τον εντοπισμό, την ανάλυση, την πρόβλεψη και την πρόληψη απειλών για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σε πραγματικό χρόνο. Η εμπιστοσύνη και η έμπρακτη υποστήριξη των επενδυτών μας, της EOS Capital Partners µε επικεφαλής τον Απόστολο Ταµβακάκη, καθώς και του Latsco Family Office, μας επιτρέπει να εξελισσόμαστε δυναμικά.»

Το νέο κέντρο επιχειρήσεων λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως, 7 ημέρες την εβδομάδα για την ανάλυση των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας τη σάρωση σημείων ευπάθειας, τη συνεχή παρακολούθηση του δικτύου, τη συλλογή και συσχέτιση δεδομένων καταγραφής και την παρακολούθηση του cloud των επιχειρήσεων.

Κάθε χρόνο τα κέντρα επιχειρήσεων της Obrela διαχειρίζονται περισσότερα από 18 δισεκατοµµύρια κρίσιµα γεγονότα (critical events), ενώ μόνο πέρυσι, η εταιρεία συνέλεξε τεράστιους όγκους δεδομένων (2.500TB) από τα συστήματα των πελατών της, η ανάλυση των οποίων οδήγησε στην ανίχνευση και διαχείριση 5.053 πραγματικών κυβερνοεπιθέσεων σε διεθνή κλίμακα.

Οι εταιρείες οι οποίες αναθέτουν στην Obrela την κυβερνοασφάλειά τους, λαμβάνουν τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα ανθεκτικότητας, ασφάλειας και προστασίας, ενώ ο χρόνος απόκρισης σε ένα περιστατικό ασφαλείας ορίζεται στα 15 λεπτά, όταν ο αντίστοιχος χρόνος στο πλαίσιο εσωτερικής διαχείρισης μπορεί να φτάσει τους 4-6 μήνες.

Στα επιτυχημένα case studies της Obrela συγκαταλέγονται κρίσιμοι τομείς όπως ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, υγεία και τραπεζικές υπηρεσίες, καθώς και η προστασία απαιτητικών έργων όπως αιολικών παρκών, άντλησης και διύλισης πετρελαίου και πλοίων στον ωκεανό. Το νέο κέντρο συντονισμού αναμένεται να υποστηρίξει τα σχέδια επέκτασης της εταιρείας σε νέους τομείς, όπως είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και συνολικά την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο.