Δεν έχει τέλος το ξέφρενο ράλι στις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων. Στο 1,013% διαμορφώνεται η απόδοση του 10ετούς με πτώση της τάξης του 4,75% από τα επίπεδα της Παρασκευής και σε νέα ιστορικά χαμηλά, με το spread έναντι της Γερμανίας να διαμορφώνεται στις 142 μ.β, ενώ νέο χαμηλό καταγράφει και η απόδοση του 5ετούς η οποία υποχωρεί κατά 17% και στο 0,296%.

Για άλλη μια φορά είναι πρόδηλο πως οι επενδυτές αντιμετωπίζουν τους ελληνικούς τίτλους ως ” ασφαλές καταφύγιο” έναντι των αναταραχών στα risk assets. Οι αναλύσεις δείχνουν πλέον πως είναι πλέον θέμα χρόνου η απόδοση στο 10ετές ομόλογο βρεθεί ακόμα και κάτω του 1%.

Ακόμη πιο θετικά για τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αναμένεται να λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα οι νέες αξιολογήσεις που έρχονται, με την πιθανότητα να συμβάλλουν στην αύξηση του rating της Ελλάδας να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, μετά την Fitch λοιπόν ακολουθούν οι S&P και DBRS στις 24 Απριλίου (διπλή αξιολόγηση σε μία ημέρα) οι οποίοι ήδη δίνουν θετικές προοπτικές στη χώρα, και η Moody’s στις 8 Μαΐου. Σε ό,τι αφορά το β’ εξάμηνο τρεις είναι οι κρίσιμες Παρασκευές για τη χώρα μας καθώς η δεύτερη προγραμματισμένη αξιολόγηση της Fitch για την Ελλάδα αναμένεται στις 24 Ιουλίου, οι S&P και DBRS δίνουν και πάλι την ίδια ημέρα το δικό τους review για τη χώρα μας στις 23 Οκτωβρίου, και τέλος, η Moody’s αναμένεται να ανακοινώσει τη δεύτερη “ετυμηγορία” της στις 6 Νοεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here