Το πλειοψηφικό πακέτο του κτήματος Σιγάλα (60%) απέκτησε ο Θανάσης Μαρτίνος.

Ο εφοπλιστής, στοχεύει να φέρει πλήθος αλλαγών στην οινοποιία της Σαντορίνης, μέσω επενδύσεων που θα ξεπεράσουν το 1 εκατ. ευρώ και θα αφορούν στην παραγωγή ακόμη πιο ποιοτικής πρώτης ύλης αλλά και στο «άνοιγμα» προς περισσότερες αγορές του εξωτερικού.

O έτερος μέτοχος, το Κτήμα Κυρ-Γιάννη, με συμμετοχή στο Κτήμα Σιγάλα από το 2009, καλωσόρισε χθες την είσοδο του Θανάση Μαρτίνου στο μετοχικό κεφάλαιο του εμβληματικού οινοποιείου της Σαντορίνης, μέσω της εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι ο Πάρις Σιγάλας παραμένει οινοποιός του Κτήματος της Σαντορίνης και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ενώ η εταιρεία ΒΣ ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ανέλαβε τη διανομή των προϊόντων του Κτήματος Σιγάλα στην ελληνική αγορά.

Ο Στέλλιος Μπουτάρης, οινοποιός και διευθύνων σύμβουλος της Κυρ-Γιάννη, δήλωσε: «Η Σαντορίνη είναι το πιο προνομιακό αμπελοτόπι της Ελλάδας. Η οικογένειά μου δραστηριοποιείται στο νησί από το 1985 -εκεί είναι που έκανα κι εγώ τον πρώτο μου τρύγο! Η οινοποιία της Σαντορίνης χρειάζεται να περάσει σε μια νέα εποχή με βάση τρεις άξονες:

α) Διατήρηση της μοναδικότητας και της ποιότητας των κρασιών της,

β) εξασφάλιση και βελτίωση της πρώτης ύλης και

γ) επέκταση της αναγνωρισιμότητας στην παγκόσμια αγορά.

Η συμμετοχή του κυρίου Μαρτίνου είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στον αμπελώνα της Σαντορίνης και στο ελληνικό κρασί. Μαζί θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να γίνει το Σαντορινιό κρασί, πρεσβευτής της Ελλάδας σε όλον τον κόσμο. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη νέα συνεργασία και για τη νέα πρόκληση!».

Ο Πάρις Σιγάλας, οινοποιός και πρόεδρος ΔΣ του Κτήματος Σιγάλα δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μέσω των δύο εξαιρετικών συνεργατών, Θανάση Μαρτίνου και Στέλλιου Μπουτάρη εξασφαλίζεται η συνέχεια της μακροχρόνιας δουλειάς μου στον σαντορινιό αμπελώνα. Τα τελευταία χρόνια αναδείξαμε την μοναδική ποιότητα των κρασιών του νησιού. Έχουμε όμως πολλές προκλήσεις, τις οποίες πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε μέσα από το νέο σχήμα διοίκησης».

Ο Χρήστος Αργυρού, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΒΣ ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ, δήλωσε:

«Το Κτήμα Σιγάλα είναι ένα ελληνικό κτήμα με ιστορία και εξαιρετικά προϊόντα. Με την εξαγορά και τη νέα συνεργασία πιστεύουμε ότι περνάει σε μια νέα εποχή ανάπτυξης, ενώ παράλληλα για εμάς στη ΒΣ ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ συνεχίζεται μια δυναμική χρονιά, με ολοένα και περισσότερα brands μεγάλης και ξεχωριστής δυναμικής να προστίθενται στο portfolio μας».

Η εταιρεία

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1991, με την επωνυμία ΣΙΓΑΛΑΣ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ Ε.Π.Ε. Αρχικά το οινοποιείο στεγάστηκε εκεί όπου παλαιότερα ήταν η παραδοσιακή κάναβα της οικογένειας του Πάρι Σιγάλα. Στη συνέχεια κατασκευάστηκε και λειτούργησε, το 1998, σε ιδιόκτητο χώρο, νέα μονάδα παραγωγής, εμφιάλωσης και παλαίωσης οίνων. Έκτοτε, και μετά από συνεχείς επενδύσεις εκσυγχρονισμού και επεκτάσεων διαμορφώθηκε η σημερινή παραγωγική υποδομή με δυνατότητα επεξεργασίας και εμφιάλωσης 300.000 φιαλών ετησίως.

Τα κρασιά εξάγονται στη Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Αυστρία, Ολλανδία, Αγγλία, Κύπρο, Ελβετία, Χονγκ-Κονγκ, Σαγκάη, Σουηδία, Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Βραζιλία, ΗΠΑ και Καναδά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here