Η Lavipharm συνεχίζει να διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της στην ελληνική αγορά με την προσθήκη ενός ακόμα φαρμακευτικού σκευάσματος στη θεραπευτική κατηγορία της Ουρολογίας.

  • Πρόκειται για φάρμακο σταθερού συνδυασμού δουταστερίδης και ταμσουλοσίνης στη θεραπεία της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη.
  • Η επένδυση της Lavipharm ενισχύει περαιτέρω την υψηλή εξειδίκευση που διαθέτει στην εν λόγω κατηγορία.

 

Πιο συγκεκριμένα, το φαρμακευτικό προϊόν ενδείκνυται για τη θεραπεία μέτριων έως σοβαρών συμπτωμάτων καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη (K.Υ.Π.), συμβάλλοντας στη μείωση του κινδύνου οξείας επίσχεσης ούρων και της πιθανότητας χειρουργικής επέμβασης.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ουρολογική Εταιρεία (American Urological Association), η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη είναι μία ιστολογική διάγνωση που αναφέρεται στη διόγκωση-πολλαπλασιασμό των κυττάρων του λείου μυϊκού ιστού και των επιθηλιακών κυττάρων του προστάτη και αφορά σε περισσότερο από το 60% των ανδρών ηλικίας άνω των 60 ετών.

 

H K.Υ.Π. μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα, όπως συχνουρία, νυκτουρία, επιτακτική ούρηση αλλά και δυσκολίες κατά την έναρξη της ούρησης, διακεκομμένη ούρηση, αίσθημα ατελούς κένωσης της κύστης, κ.ά.

Αποτέλεσμα αυτών των συμπτωμάτων είναι, μεταξύ άλλων, να επηρεάζεται αρνητικά τόσο η ποιότητα ζωής, λόγω κακής ποιότητας ύπνου, όσο και οι ημερήσιες δραστηριότητες του ασθενούς.

 

Ο κ. Αριστείδης Πολυβός, Head of Marketing Rx & Oncology της Lavipharm Hellas, δήλωσε σχετικά:

  • «Η κυκλοφορία του Prostatyl επεκτείνει τις θεραπευτικές επιλογές των επαγγελματιών υγείας για τη διατήρηση της υγείας του προστάτη με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου. Η επένδυση στο Prostatyl εντάσσεται στο στρατηγικό πλάνο της Lavipharm για τη συνεχή διεύρυνση της φαρέτρας προϊόντων της».

 

Mε το προϊόν αυτό, το χαρτοφυλάκιο της Lavipharm περιλαμβάνει πλέον στη θεραπευτική κατηγορία της Ουρολογίας 6 φαρμακευτικές επιλογές, οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα παθήσεων λειτουργώντας είτε μεμονωμένα είτε συμπληρωματικά.

 

Με πορεία εδώ κι έναν αιώνα, η Lavipharm δραστηριοποιείται στον χώρο του φαρμάκου από το 1911, έχοντας πάντα ως στόχο την αρωγή στο λειτούργημα των ιατρών και φαρμακοποιών, με την παροχή αξιόπιστων θεραπευτικών επιλογών.

Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται καινοτόμα και αποτελεσματικά προϊόντα, που ανταποκρίνονται στις καθημερινές ανάγκες των ασθενών.

  • Η Lavipharm βραβεύθηκε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) για τη μακροχρόνια πορεία της στην έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων και τη διαχρονική συνεργασία της με το Τμήμα Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου.
  • Στην ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών προς τιμή της φαρμακευτικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, η Lavipharm τιμήθηκε για  την προσφορά και το έργο της στο χώρο του φαρμάκου στην Ελλάδα.

 

Από πολύ νωρίς στη σύγχρονη ιστορία της, η Lavipharm επικεντρώθηκε στον τομέα της φαρμακευτικής τεχνολογίας με έμφαση στην έρευνα και ανάπτυξη συστημάτων χορήγησης φαρμακευτικών ουσιών, όπως είναι τα διαδερμικά συστήματα.

Στη διαδρομή της αυτή, συνεργάζεται στενά και διαχρονικά με πανεπιστήμια, όπως το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με επιστημονικούς φορείς και ιδρύματα, δημιουργώντας ένα σημαντικό αριθμό διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Την τιμητική πλακέτα για τη Lavipharm παρέλαβε ο κ. Παναγιώτης Γιαννουλέας, COO & Country Manager του Ομίλου, ο οποίος δήλωσε:

«Στη Lavipharm παραμένουμε δεσμευμένοι στη συστηματική συνεργασία με ερευνητικούς κι επιστημονικούς φορείς, όπως το Πανεπιστήμιο Αθηνών, κι είμαστε περήφανοι για τη διάκριση αυτή της Lavipharm. Είναι σημαντική κι αξιέπαινη η πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου να αναγνωρίζει εταιρείες που έχουν συνεισφέρει σε θέματα καινοτομίας και προόδου με τελικό προορισμό τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου».  Ο κ. Γιαννουλέας συνέχισε «Αυτό πρεσβεύουμε στη Lavipharm από το 1911, εδώ και 112 χρόνια, αυτό δίνει τον παλμό στο καθημερινό μας έργο : πώς θα βοηθήσουμε τους ανθρώπους να ζουν καλύτερα και μακροβιότερα. Ευχαριστούμε πολύ για την τιμή και ευχή όλων μας είναι η πρόοδος και η εξέλιξη της φαρμακευτικής επιστήμης να ανοίγει νέους δρόμους στη βελτίωση ποιότητας ζωής του σύγχρονου ανθρώπου».