Η Ελλάδα, επίσημα είναι η πρώτη χώρα για την οποία εγκρίθηκε από την Κομισιόν το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027. Το νέο ΕΣΠΑ προβλέπει επιδοτήσεις συνολικής αξίας 26,5 δισ. ευρώ για την επόμενη εξαετία.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό του twitter, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε τα εξής:

Σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση του υπουργείου, τα περιφερειακά προγράμματα παραμένουν και στη νέα περίοδο, ενώ όλα ενισχύονται σημαντικά στη χρηματοδότησή τους, από 17% έως 85%. Σημειώνεται ότι πλέον το 1/3 των συνολικών πόρων της περιόδου 2021-2027 κατανέμεται στις ελληνικές περιφέρειες σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιστρέψει το βαρύ αποτύπωμα της κρίσης και την ένταση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων.

Η αγροτοδιατροφή και ο τουρισμός θα είναι μεταξύ των κλάδων που εντάσσονται, όμως και άλλοι τομείς θα έχουν αυξημένες ευκαιρίες χρηματοδότησης, όπως πχ τα logistics και η ανακύκλωση.

Μεταξύ άλλων οι νέοι πόροι θα διοχετευθούν για τη στήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, εκσυγχρονισμό των οδικών αστικών συγκοινωνιών, ψηφιακό μετασχηματισμό, ενεργειακή μετάβαση νησιών, ΑΠΕ, πρόσβαση στην εργασία και αύξηση της απασχόλησης κ.ά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here