Εμπορικό Πάρκο στην Πειραιώς στο Νέο Φάληρο σε επιφάνεια περίπου 15 στρεμμάτων αγοράζει αντί 18,3 εκατ. ευρώ η Fourlis. Η εταιρία Trade Estates του ομίλου υπέγραψε συμφωνία αγοράς μετοχών με την Bersenco ιδιοκτήτρια του Πάρκου, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει τον Ιούνιο.

H Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών Fourlis ανακοίνωσε ότι η Trade Estates ΑΕΕΑΠ, εταιρεία του Ομίλου Fοurlis, προχώρησε στην υπογραφή του συμφωνητικού αγοράς μετοχών της Bersenco Ανάπτυξη και Εκμετάλλευση Ακινήτων Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία, ιδιοκτήτριας του νέου Εμπορικού Πάρκου στην οδό Πειραιώς, έναντι €18,3 εκατ.

Το Εμπορικό Πάρκο βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 54 στο Νέο Φάληρο και εκτείνεται σε μια επιφάνεια 14.895 τ.μ., με εμπορικές επιφάνειες 14.555,46 τ.μ. και 400 υπόγειες θέσεις στάθμευσης. Στα 14 καταστήματα που θα στεγασθούν, συμπεριλαμβάνονται AAA (Triple-A) μισθωτές όπως ΑΒ Βασιλόπουλος, LCWaikiki, Μουστάκας, Mc Donald’s κ.λπ.

Το Εμπορικό Πάρκο με πράσινα χαρακτηριστικά βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής και η αποπεράτωσή του αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων τριών μηνών, με την έναρξη λειτουργίας να εκτιμάται για τον Ιούνιο 2022.

Μέσω της νέας επένδυσης, η Trade Estates ΑΕΕΑΠ στοχεύει στην περαιτέρω διεύρυνση της εμπορικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται στη διασταύρωση των οδών Κηφισού και Πειραιώς. Σε συνδυασμό με το υπάρχον συγκρότημα, όπου ήδη λειτουργεί η εταιρεία στην περιοχή Ρέντη, αλλά και με τα δύο Big Box καταστήματα κορυφαίων ομίλων λιανικής, δημιουργείται ένας κορυφαίος εμπορικός προορισμός με εύκολη πρόσβαση και από τις δύο κατευθύνσεις της οδού Πειραιώς. Στα άμεσα σχέδια της Εταιρείας είναι η εκμετάλλευση των συνεργιών μεταξύ των δύο συγκροτημάτων.

Η συγκεκριμένη επένδυση εντάσσεται στη στρατηγική της Εταιρείας να εξειδικευτεί και να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη Εμπορικών Πάρκων και Κέντρων Logistics νέας γενιάς καθώς οι δύο αυτές κατηγορίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της προσέγγισης Omnichannel που εξελίσσεται στο παγκόσμιο εμπόριο. Τα εμπορικά πάρκα αποτελούν σήμερα την ισχυρότερη τάση στις νέες αναπτύξεις λιανικού εμπορίου παγκοσμίως, καθώς οι καταναλωτές έχοντας στη διάθεσή τους λιγότερο διαθέσιμο χρόνο αλλά και στη μετά Covid εποχή θα αναζητούν συνεχώς εύκολη, ασφαλή και άμεση πρόσβαση σε αγορές και υπηρεσίες.

Ο Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας κος Βασίλης Φoυρλής δήλωσε: «Συνεπής στη στρατηγική για ηγετική θέση της Εταιρείας στο χώρο των εμπορικών πάρκων, ανακοινώνουμε μια ακόμη εξαγορά από την Trade Estates ΑΕΕΑΠ. Σκοπός μας είναι μέσω συνεχούς έρευνας και ανάλυσης της εξέλιξης των αγορών να πραγματοποιούμε στοχευμένες επενδύσεις, οι οποίες αποκαλύπτουν κρυμμένες ευκαιρίες για την δημιουργία υπεραξιών μέσα από την ανάπτυξη κορυφαίων εμπορικών προορισμών για τις οικογένειες σύγχρονων καταναλωτών. H συγκεκριμένη συναλλαγή αποτελεί ένα ακόμα κομμάτι του δυναμικού στρατηγικού πλάνου της εταιρίας μας για την δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου μοναδικών εμπορικών ακινήτων μέσω εξαγορών και αναπτύξεων σε όλη την επικράτεια και στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή».

To συνολικό τίμημα για την αγορά των μετοχών της εταιρείας «Bersenco Ανάπτυξη και Εκμετάλλευση Ακινήτων Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία» από τον Όμιλο Τen Brinke ανέρχεται σε €18,3 εκατ. και αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here