Το Γραφείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας (FCO ), του υπουργείου Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, ανακοίνωσε τις αλλαγές στους καταλόγους ασφαλών κρατών και τις ανανεωμένες ταξιδιωτικές οδηγίες, για τα μη απαραίτητα ταξίδια.

Στις χώρες που υπόκεινται σε καραντίνα κατά την είσοδο των ταξιδιωτών, στην Μεγάλη Βρετανία δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα δίνοντας  το φιλί της ζωής στον Ελληνικό Τουρισμό που τις τελευταίες εβδομάδες στηρίζεται στους βρετανούς τουρίστες οι οποίοι δεν μπορούσαν να επισκεφτούν την Ισπανία και άλλους δημοφιλείς προορισμούς.

Η Ελβετία, η Τζαμάικα και η Τσεχία, έχουν αφαιρεθεί από την λίστα των ασφαλών χωρών .

Αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες από τις χώρες αυτές θα υπόκεινται σε καραντίνα 14 ημερών κατά την άφιξή τους στην Βρετανία, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που υπήρχαν.

  • “Τα δεδομένα δείχνουν ότι πρέπει να αφαιρέσουμε την Τσεχική Δημοκρατία, την Τζαμάικα και την Ελβετία από τη λίστα των ασφαλών χωρών για να διατηρήσουμε τα ποσοστά μόλυνσης στην χώρα χαμηλά. Εάν φτάσετε στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Σάββατο 04.00, από αυτούς τους προορισμούς, θα πρέπει να απομονωθείτε για 14 ημέρες.”

Η Ελλάδα παραμένει στον κατάλογο των ασφαλών χωρών.

Όσοι επιστρέφουν στην Βρετανία μετά τις 4 π.μ. το Σάββατο θα πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες μετά την αξιολόγηση μιας σειράς κριτηρίων, συμπεριλαμβανομένων των ποσοστών μόλυνσης Covid-19 ανά 100.000 κατοίκους.

Ο κ.  Shapps επιβεβαίωσε επίσης ότι η Κούβα θα προστεθεί στην “ασφαλή” λίστα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here