Στη απόκτηση του πλειοψηφικού ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου που κατέχει ο Όμιλος 3i στη Havea, προχωρά η BC Partners. Η αξία της συναλλαγής εκτιμάται πως θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ, ενώ η ολοκλήρωσή της αναμένεται στα τέλη του έτους.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο επενδυτικό σχήμα, του οποίου ηγείται η BC Partners, συμμετέχουν η PSP Investments και η NPS, δύο από τους μεγαλύτερους διαχειριστές επενδύσεων συνταξιοδοτικών ταμείων στον κόσμο.

Η Havea, με ηγετική θέση στην ευρωπαϊκή αγορά, αναπτύσσει, παράγει και διανέμει μια ευρεία γκάμα φυσικών προϊόντων υγείας και διατροφής, έχοντας στο χαρτοφυλάκιό της ορισμένα από τα πιο επιτυχημένα brands διεθνώς (Biolane, Vitavea, Aragan, Densmore και Dermovitamina). Πρόκειται για μία εταιρεία η οποία έχει πετύχει τα προηγούμενα χρόνια ισχυρή οργανική ανάπτυξη, υψηλότερη του μέσου όρου της αγοράς, η οποία βασίζεται στην εξειδικευμένη στρατηγική που έχει καταρτίσει και υλοποιεί για το κάθε εμπορικό της σήμα. Παράλληλα, από το 2017 μέχρι σήμερα έχει ολοκληρώσει με επιτυχία και 5 στρατηγικές εξαγορές, εξασφαλίζοντας σημαντικές συνέργειες. Η γαλλική εταιρεία, με έδρα το Boufféré, απασχολεί περισσότερους από 800 εργαζόμενους, εκ των οποίων το 67% είναι γυναίκες.

Το ενδιαφέρον της BC Partners για την Havea έχει ξεκινήσει πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, όταν η διεθνής επενδυτική εταιρεία είχε εντοπίσει τα ιδιαιτέρως ελκυστικά χαρακτηριστικά της Havea.

Εκτός από την ηγετική θέση που κατέχει και τους εντυπωσιακούς ρυθμούς οργανικής ανάπτυξης της γαλλικής εταιρείας, κρίσιμο ρόλο στην απόφαση της επένδυσης έπαιξε και η διοικητική ομάδα της Havea, η οποία υλοποιεί με επιτυχία ένα στρατηγικό πλάνο βιώσιμης ανάπτυξης με έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Η εν λόγω επένδυση υπογραμμίζει τη βαθιά τεχνογνωσία και τη συνεχή εστίαση της BC Partners στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και τον κλάδο του φαρμάκου και έρχεται σε συνέχεια της επιτυχημένης επένδυσής της στην Pharmathen.

Σημειώνεται πως η BC Partners, με επικεφαλής τον Νίκο Σταθόπουλο, έχει επενδύσει μέχρι σήμερα πάνω από 4 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, ενώ, παγκοσμίως έχει υλοποιήσει περισσότερες από 120 επενδύσεις, συνολικής αξίας άνω των 160 δισ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here