Η Wyndham Hotels & Resorts, η μεγαλύτερη εταιρεία franchising ξενοδοχείων στον κόσμο με χαρτοφυλάκιο περίπου 9.000 ξενοδοχείων σε περισσότερες από 95 χώρες, ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση του brand Vienna House έναντι 44 εκατ. ευρώ. Με την κίνηση αυτή, προσθέτει στο ενεργητικό της ένα νέο χαρτοφυλάκιο πολυτελείας και μεσαίας κλίμακας ξενοδοχείων (40 στον αριθμό) και περισσότερα από 6.000 δωμάτια.

Η Wyndham εξαγόρασε το εμπορικό σήμα Vienna House από το HR Group με έδρα το Βερολίνο, το οποίο θα συνεχίσει να κατέχει ή να εκμισθώνει και να λειτουργεί υπάρχοντα ξενοδοχεία Vienna House στο πλαίσιο μακροπρόθεσμων συμφωνιών franchise με τη Wyndham. Η επενδυτική κίνηση επιτρέπει στη Wyndham να αναπτύξει το brand Vienna House αξιοποιώντας την ευρεία τεχνογνωσία της Wyndham στο franchise, επιτρέποντας παράλληλα στην HR Group να επικεντρωθεί στις ικανότητές της ως κορυφαίος ιδιοκτήτης και διαχειριστής στρατηγικών ακινήτων σε όλη την Ευρώπη. Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, το Vienna House θα γίνει μέρος του χαρτοφυλακίου εμβληματικών brands της Wyndham και θα φέρει την επωνυμία Vienna House by Wyndham.

Η εξαγορά προσθέτει 28 ξενοδοχεία της Γερμανίας στο ενεργητικό της Wyndham, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της σε μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ παράλληλα επεκτείνεται σε άλλες χώρες.

«Η Ευρώπη συνεχίζει να παρουσιάζει διαρκή ανάπτυξη στον ταξιδιωτικό τομέα, με την ισχυρή ζήτηση να ανακάμπτει σταθερά», δήλωσε ο Geoff Ballotti, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Wyndham Hotels & Resorts. «Η κουλτούρα του Vienna House που θέτει στο επίκεντρό της τους επισκέπτες, η ισχυρή αναγνώριση του brand και τα φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης, ευθυγραμμίζονται πλήρως με τους στόχους μας, καθιστώντας το ως τον τέλειο συνεργάτη στην επίτευξη των στρατηγικού μας στόχου για παγκόσμια ανάπτυξη και ενισχύει τη θέση μας στην ευρύτερη περιοχή».

«Τα τελευταία 30 χρόνια, η επωνυμία Vienna House έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα αναγνωρισμένο όνομα για ταξιδιώτες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο Δημήτρης Μανίκης, Πρόεδρος της Wyndham Hotels & Resorts για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ευρασία και την Αφρική (EMEA). «Η εξαγορά του brand Vienna House και η διευρυμένη συνεργασία μας με τον έμπιστο συνεργάτη μας, το HR Group, σηματοδοτούν ένα βασικό βήμα για την περαιτέρω επέκταση της παρουσίας μας στην αγορά, προσθέτοντας νέες  δυνατότητες και υποστηρίζοντας τις φιλοδοξίες μας για ανάπτυξη σε σημαντικούς προορισμούς σε όλη την περιοχή EMEA» πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here