Γράφει η «ξενοδόχος»

  • Πιστοποιητικά εμβολιασμού,
  • PCR tests covid
  • rapid tests για όλους τους εισερχόμενους από το εξωτερικό.

Αυτό είναι το τρίπτυχο για το «άνοιγμα» του τουρισμού κατά τη φετινή χρονιά, υπό την προϋπόθεση πάντα ότι θα το επιτρέψουν οι γενικότερες συνθήκες στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με τον πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ θεωρεί και εύλογα ένα δύσκολο στοίχημα να κρατήσει η χώρα μας το “πράσινο χρώμα” στο χάρτη της Ευρώπης

  • «και φυσικά, να είμαστε όλοι υγιείς. Αν έχουμε μια σεζόν για τέσσερις μήνες, αρχής γενομένης όπως όλα δείχνουν στις αρχές Ιουνίου και πετύχουμε το 50% του τζίρου του 2019, τότε θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι».

Ο ίδιος επισημαίνει παράλληλα ότι η κατάσταση θα είναι δυσκολότερη για τα δωδεκάμηνης λειτουργίας ξενοδοχεία, τα οποία παραμένουν αυτή την περίοδο ανοικτά- κλειστά.

Ένα ακόμη ‘’κλειδί’’ για τη φετινή σεζόν είναι οι διακρατικές συμφωνίες, π.χ. με χώρες όπως η Βρετανία, το  Ισραήλ και η Ρωσία κ.α., χώρες οι οποίες περιλαμβάνονται στις αγορές απ’ όπου η Ελλάδα αντλεί ούτως ή άλλως μεγάλο αριθμό τουριστών και άρα οι ελληνικοί προορισμοί είναι πολύ αγαπητοί στο κοινό τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Jet2.com και Jet2holidays, Steve Heapy, ανέφερε ότι οι Βρετανοί ζητούν έντονα διακοπές για ‘’Ηλιο και θάλασσα’’  γι’ αυτό και Jet2.com και Jet2holidays προσθέτουν το φθινόπωρο 80 πτήσεις και πακέτα διακοπών τον Οκτώβριο και Νοέμβριο στη Ζάκυνθο, την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κεφαλονιά, με το σκεπτικό ότι το ξεκίνημα της τουριστικής σεζόν μπορεί να μετατεθεί προς τα πίσω.

Για το άνοιγμα της σεζόν, ο πρόεδρος της ΠΟΞ εκτιμά ότι

  • «είναι πολύ δύσκολο να έχουμε αφίξεις προς το Πάσχα των Καθολικών, ευελπιστούμε να δούμε τους πρώτους τουρίστες αρχές Μαΐου που συμπίπτει με το Πάσχα των Ορθοδόξων, αρκεί βέβαια να προχωρήσουν ταχύτερα οι εμβολιασμοί.
  • Η χώρα πρέπει να ανοίξει, το θέλουμε όλοι και το έχουμε όλοι ανάγκη, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι. Δείχνουμε το δρόμο όλοι ενωμένοι στον κλάδο, μαζί με την Πολιτεία ότι θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here