Δύο νέες επενδυτικές κινήσεις του Fund Phaistos που με τα λεφτά του 5G λειτουργεί ως κινητήριος μοχλός για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, ανακοίνωσε χθες ο επικεφαλής Αντώνης Τζωρτζακάκης.

O Δνων Σύμβουλος του Phaistos Fund Αντώνης Τζωρτζακάκης

Η 5G Ventures, είναι θυγατρική εταιρεία του Υπερταμείου και διαχειρίζεται το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός το οποίο έχει ως στόχο να υποστηρίζει επιχειρήσεις που αναπτύσσουν προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν σχέση με το 5G.

Το Επενδυτικό Ταμείο «Φαιστός»  ξεκίνησε να λειτουργεί τον Μάρτιο του 2022 με κεφάλαιο υπό διαχείριση της τάξεως των 102 εκατ. ευρώ.

Οι 2 νέες επενδύσεις εντοπίζονται στους τομείς της κυβερνοασφάλειας και του IoT (Internet of Things Διαδίκτυο των Πραγμάτων) που αξιοποιούν τις δυνατότητες των δικτύων 5G.

Η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της δέουσας επιμέλειας (due diligence) που θα ολοκληρωθεί εντός του επομένου τριμήνου.

Στο στάδιο της προκαταρτικής έγκρισης είναι ακόμα τρεις υποψήφιες για χρηματοδότηση από το Phaistos  εταιρείες, οι 2 στον τομέα των εφαρμογών για τη λιανική. Η τρίτη είναι κατασκευαστής chip.

Οι 3 από τις 5 προαναφερόμενες εταιρείες είναι ελληνικές.

Σύμφωνα με όσα είπε ο διευθύνων σύμβουλος του Φαιστός, Αντώνης Τζωρτζακάκης, κατά τη χθεσινή ενημέρωση του Τύπου, αναφορικά με τη δραστηριότητα του επενδυτικού ταμείου, οι 6 μήνες λειτουργίας του fund επιτρέπουν την αισιοδοξία για την πορεία του και ειδικότερα όσο αφορά την «ανακάλυψη» εταιρειών που προσφέρονται για επένδυση.

Το Phaistos fund δεν διαθέτει στις εταιρείες που χρηματοδοτεί μόνον κεφάλαιο, αλλά και πρόσβαση σε υποδομές, τεχνογνωσία και δυνατότητες δικτύωσης.

Έχει αναπτύξει δίκτυο συνεργαζόμενων φορέων στο οποίο συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Πατρών, η μονάδα Corallia, το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», η Vantage Towers Greece, το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», η Nokia Hellas, η Cosmote και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος.

Τα μέλη του δικτύου προσφέρουν υποστήριξη, τεχνογνωσία και πρόσβαση σε πόρους Έρευνας και Ανάπτυξης στις επιχειρήσεις στις οποίες επενδύει το Φαιστός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here