Της Ελενας Ερμείδου

Με την επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Αθήνα και τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων συμπίπτει φέτος η έκθεση και το πολυσυνέδριο Logi-C 19 που διοργανώνεται από την o mindcreatives 9-10-11 Νοεμβρίου 2019 στο Metropolitan Expo με χορηγό επικοινωνίας το Banks.com.gr. 

Τα 100 εκατομμύρια θα δαπανηθούν για την ανέγερση της νέας περιοχής logistics στις εκτάσεις του πρώην ΟΔΔΥ, για την επέκταση του επιβατικού λιμένα κρουαζιέρας, του νέου τερματικού σταθμού υποδοχής επισκεπτών καθώς και  του σταθμού στάθμευσης αυτοκινήτων.

Τα οφέλη των Logistics είναι πολλαπλασιαστικά στην Ελλάδα λόγω της γεωγραφικής της θέσης και του εκτεταμένου δικτύου υποδομών σε λιμάνια, οδικές μεταφορές, οδικές και σιδηροδρομικές. 

Τα logistics στην Ελλάδα παράγουν το 6% του ΑΕΠ της χώρας και αν συμπεριληφθούν και οι ίδιες υπηρεσίες, η παραγωγή φτάνει στο 9,5%. 

Στο πλαίσιο αυτό το ILME, επιχειρώντας να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του επαγγέλματος του Logistician και να το διασυνδέσεις με την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα και τις Ευρωπαϊκές εξελίξεις , παρέχει την επαγγελματική πιστοποίηση ELA, (European Logistics Association). H πιστοποίηση ELA είναι αναγνωρισμένη από την Παγκόσμια Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, μεγάλες εταιρείες, ελληνικές και πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των logistics. 

Η απονομή των πιστοποιήσεων του ELA από το ILME για το δεύτερο εξάμηνο του 2019 πραγματοποιήθηκε στην Logi – C 19 από το ILME σε συνδιοργάνωση με την Project U. Τις πιστοποιήσεις του ELA παρέδωσαν στους πιστοποιημένους Logisticians οι κ.κ. Βασιλική Λαιζηνού MoB HILME, Head of NCC, Commitment for ELA Certification (HILME-ECL) ILME GR HD, HILME – Hellenic Institute Logistics Management, Λίνα Πάλλη Προϊσταμένη Εμπορικής Ανάπτυξης, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ΔΑΕ, Γιώργος Στάμνος Network Development Manager Goldair Cargo.

Τα ονόματα των πιστοποιημένων:

Τζενέτα Τσίκο – Electrolux

Δήμητρα Ζαραφωνίτη – Urban Green

Χαράλαμπος Σκρουφούτας – Αφοί Κασσουδάκη

Φωτεινή Οικονομοπούλου – adidas

Δημήτρης Σαουρίδης – Grandpa’s Farm

Στην έκθεση μεγάλη παρουσία έχει η Goldair Cargo η οποία στο νέο επενδυτικό περιβάλλον προσδοκά ανάπτυξη, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η PCT, η COSCO, DB Schenker κ.α. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here