Λίγο  καιρό μετά την εξαγορά της εταιρείας παραγωγής αλκοολούχων ποτών MB Impex με έδρα τη Βοσνία, η Coca-Cola HBC προχωρά σε μια ακόμη επένδυση. Αυτή τη φορά στην Ουγγαρία. Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αναψυκτικών της Ουγγαρίας σχεδιάζει νέες επενδύσεις έως το 2020.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το πλάνο για την αύξηση κατά 50% της παραγωγικής δυναμικότητας της υπάρχουσας μονάδας στο Dunaharaszti, που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά προάστια της Βουδαπέστης, η οποία εξυπηρετεί την τοπική αγορά αλλά πραγματοποιεί και σημαντικές εξαγωγές.

Για την υλοποίηση της νέας επένδυσης η εταιρεία αγόρασε 13 εκτάρια γης δίπλα στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, με στόχο να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη παραγωγική της βάση στην περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα.

Η Coca-Cola HBC Magyarország επένδυσε πέρυσι 6 δισ. HUF στην Ουγγαρία και σχεδιάζει ακόμα μεγαλύτερες επενδύσεις τη φετινή χρονιά.

Όπως είχε δηλώσει το περασμένο Φθινόπωρο ο Γενικός Διευθυντής της τοπικής εταιρείας Μίνας Αγγελίδης οι εξαγωγές της Coca-Cola HBC Magyarország τριπλασιάστηκαν τα τελευταία χρόνια, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει μεγαλύτερες επενδύσεις τη φετινή χρονιά.

Η συγκεκριμένη μονάδα έχει γίνει ο μεγαλύτερος εξαγωγέας του ομίλου και τα προϊόντα που παράγονται εκεί διατίθενται σε αγορές όπως η Ρωσία, η Ιταλία, και η Πολωνία. Συνολικά προϊόντα που παράγονται στη μονάδα, όπως αναψυκτικά, χυμοί φρούτων και μεταλλικό νερό, εξάγονται σε 25 χώρες της Ευρώπης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here