Η Navios Maritime Partners L.P., ιδιοκτήτρια εταιρεία και χειριστής πλοίων ξηρού φορτίου και δεξαμενόπλοιων, συμφερόντων της Αγγ. Φράκγου, συμφώνησε να αγοράσει τέσσερα νεότευκτα πλοία LR2 χωρητικότητας 115.000 dwt, με τιμή αγοράς 58,5 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα (συν 4,2 εκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετα χαρακτηριστικά/βελτιώσεις).

Τα πλοία έχουν σχεδιαστεί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με στόχο τη βελτιστοποίηση της απόδοσής τους. Αναμένεται να παραδοθούν στον στόλο της Navios Partners το 2024 και το πρώτο τρίμηνο του 2025. Το κλείσιμο της συναλλαγής υπόκειται στη συμπλήρωση της συνήθους τεκμηρίωσης

Ναύλωση πλοίων

Τα δύο νεότευκτα πλοία LR2 115.000 dwt που αναμένεται να παραδοθούν το 2024, έχουν ναυλωθεί για μέση περίοδο 60 μηνών, για 25.576 $ την ημέρα σε ναυλωτή επενδυτικού βαθμού.

Ο ναυλωτής έχει την επιλογή να παρατείνει τη ναύλωση σε βάθος ενός έτους με τιμές που αυξάνονται κατά 1.234 $ την ημέρα κάθε χρόνο.

Επιπλέον, ο ναυλωτής έχει την επιλογή να ναυλώσει ένα ή και τα δύο πρόσθετα δεξαμενόπλοια με τους ίδιους όρους. Το δικαίωμα προαίρεσης μπορεί να ασκηθεί έως τα μέσα Οκτωβρίου 2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here