Σε πρόγραμμα επαναγοράς ίδιων μετοχών προχώρησε η Seanergy Maritime Holdings Corp. συμφερόντων του εφοπλιστή Σταμάτη Τσαντάνη. Η εταιρεία αγόρασε 362.161 κοινές μετοχές ή περίπου το 2% του μετοχικού της κεφαλαίου σε μέση τιμή περίπου 4,35 δολάρια ανά μετοχή, στα πλαίσια του προγράμματος επαναγοράςύψους έως 5 εκατ. δολαρίων.

Η ναυτιλιακή προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας bareboat ναύλωσης ενός σύγχρονου φορτηγού πλοίου τύπου Newcastlemax, κατασκευής 2011, χωρητικότητας 207.855 dwt, το οποίο κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο NACKS. Το deal έχει δωδεκάμηνη διάρκεια.

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:

«Σύμφωνοι με τη δέσμευσή μας να ενισχύσουμε την αξία των μετόχων μας, επαναγοράσαμε ήδη περίπου το 2% του υφιστάμενου μετοχικού κεφαλαίου. Συνεχίζουμε να είμαστε πολύ  θετικοί για τις προοπτικές της Εταιρείας μας και τα θεμελιώδη μεγέθη του κλάδου.

Η συναφθείσα συμφωνία που αφορά το πρώτο Newcastlemax πλοίο του στόλου μας, ενισχύει ακόμα περισσότερο την παρουσία μας στον κλάδο των πολύ μεγάλων φορτηγών πλοίων, χωρίς σημαντική κεφαλαιακή δαπάνη για την απόκτησή του, καθώς μας παρέχεται το δικαίωμα αγοράς του στο τέλος της 12μηνης bareboat ναύλωσης.

Μέσω των στρατηγικών κινήσεων μας, έχουμε εδραιώσει την επιχειρησιακή και εμπορική μας δραστηριότητα στον Capesize κλάδο με την Seanergy να είναι βέλτιστα τοποθετημένη ώστε να επωφεληθεί από την ανάκαμψη της αγοράς ξηρού φορτίου. Θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε, όπως πάντα, στην αύξηση της αξίας για τους μετόχους μας καθώς και στη περαιτέρω ανάπτυξη της Εταιρείας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here