Δεν είναι μία ούτε δύο. Είναι 10 οι σημαντικές αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία που έχει προγραμματίσει για φέτος το οικονομικό επιτελείο.

  • Οι πρώτες διατάξεις αναμένονται στη Βουλή μέσα στις επόμενες εβδομάδες και θα αφορούν τη θέσπιση ενός νέου πλαισίου ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, την υιοθέτηση ενός καινούργιου καθεστώτος αποδέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών για όσους έχουν υποστεί τα αναγκαστικά μέτρα της εφορίας, αλλά και την επιβολή νέων μέτρων για να τονωθούν οι συναλλαγές μέσω καρτών ή τραπεζικών λογαριασμών.
  • Σε 10 μέρες θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση για την ανάθεση της επικαιροποίησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε ορκωτούς εκτιμητές. Αποτελεί μεταμνημονιακή υποχρέωση.
  • Σύντομα αναμένεται να προχωρήσει και η κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για τον εμπλουτισμό του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου με περισσότερα δεδομένα, μεταξύ των οποίων και αυτά των καταθέσεων.
  • Κατόπιν διαβουλεύσεων με τους θεσμούς θα προσχωρήσουν και οι αλλαγές στο πλαίσιο φορολόγησης των ναυτιλιακών εταιρειών, αλλά και η εξαγγελθείσα μείωση του συντελεστή φορολόγησης των διανεμόμενων κερδών των επιχειρήσεων.
  • Το μεγαλύτερο πακέτο αλλαγών, όμως, θα ξεκινήσει να συζητείται μετά το καλοκαίρι και θα περιλαμβάνει την ακύρωση της μείωσης του αφορολογήτου, αλλά και όλων των αλλαγών που έχουν προνομοθετηθεί για το 2020 στους φορολογικούς συντελεστές, καθώς και την ψήφιση της δεύτερης μείωσης στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here