Την τιτλοποίηση δανείων 7 δισ. ευρώ προγραμματίζει τώρα η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, στοχεύοντας στην πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού της από τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια.

  • Στο 9μηνο 2019 τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια στον ισολογισμό της Εθνικής ανέρχονταν σε 6,7 δισ.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Παύλο Μυλωνά, το 80% του χαρτοφυλακίου δανείων που πρόκειται να τιτλοποιηθεί θα είναι στεγαστικά.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι προβλέψεις επισφαλών απαιτήσεων που παίρνει η τράπεζα για τη συγκεκριμένη κατηγορία δανείων θα ανέλθουν κοντά στο 40%. Με την τιτλοποίηση θα περιοριστεί το ύψος της εκτιμώμενης ζημιάς.

Παράλληλα, εξετάζεται νέα έκδοση ομολόγου, ενώ η τράπεζα ολοκλήρωσε το πρόγραμμα εθελουσίας στο οποίο εντάχθηκαν συνολικά 1.109 υπάλληλοι.

Aπό τον ερχόμενο Ιούνιο, θα υπάρξει ένα ακόμη πρόγραμμα εθελουσίας, με στόχο την αποχώρηση επιπλέο 800 υπαλλήλων. Η διοίκηση της τράπεζας ετοιμάζεται να υποβάλει σχετικό αίτημα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Συνολικά, από τον Μάιο του 2018 έχουν αποχωρήσει 1.600 υπάλληλοι, ενώ μέσα στο 2019 το δίκτυο της ΕΤΕ μειώθηκε κατά 150 καταστήματα και ο αριθμός τους διαμορφώνεται σήμερα στα 388.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here