Η FINARTIX Fintech Solutions S.A. υπέγραψε σύμβαση με την REALMODE SERVICES – με το εμπορικό σήμα “MoneyGate” – για την προμήθεια, υλοποίηση και συντήρηση κεντρικού τραπεζικού συστήματος Core Banking.

Η MoneyGate έχει υποβάλει αίτηση για άδεια EMI από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, η οποία θα της επιτρέψει να λειτουργεί ως Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος. Η «neobank» σκοπεύει να λειτουργήσει ως «one-stop shop» για τους εταιρικούς πελάτες της, συνδυάζοντας την υποστήριξη εμπορικών και προσωπικών τραπεζικών αναγκών.

Η επιλεγμένη core banking λύση “Capital Bankerαπό τον συνεργάτη της FINARTIX Capital Banking Solutions, θα είναι εγκαταστημένη στο cloud και η υλοποίησή της προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί εντός του 1ου τριμήνου του 2021.

Ο Νικόλας Τρεππίδης, ιδρυτής της MoneyGate, επιτυχημένος επιχειρηματίας με μετοχικά συμφέροντα σε διάφορες εταιρείες και ιδρυτής της Treppides Investments & Holdings, σχολίασε: “Η επιλογή των σωστών τεχνολογικών συνεργατών είναι το κλειδί για την επιτυχία στον κόσμο των fintech. Στην Moneygate, είμαστε πεπεισμένοι ότι το Capital Banker είναι η κατάλληλη λύση για τις υψηλές προσδοκίες της εταιρείας και των μελλοντικών πελατών της.”

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με ένα πολλά υποσχόμενο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που έχει τη σταθερότητα και την υποστήριξη ενός ισχυρού εταιρικού ομίλου επενδύσεων”, δήλωσε ο Ανδρέας Διαμαντέας, Εκτελεστικός Πρόεδρος της FINARTIX. “Βλέπουμε πολλές δυνατότητες στην αναπτυσσόμενη αγορά των ΕMΙs και ένα κενό ώριμων αλλά και ευέλικτων λύσεων Core Banking για την αποτελεσματική υποστήριξη των λειτουργιών των ΕΜΙs. Η FINARTIX με τον συνεργάτη της Capital Banking Solutions εγγυάται στους πελάτες την ευκαιρία να αποκτήσουν μια κορυφαία τραπεζική λύση ενώ μπορούν να επωφεληθούν από ένα εκλογικευμένο κόστος επένδυσης.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here