Ένα πασίγνωστο –όχι μόνον στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα-, επιχειρηματικό «τζάκι», συνδεδεμένο με πετυχημένες επενδύσεις και καινοτόμες δραστηριότητες, αποφάσισε να δοκιμάσει την Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.
 • Ο 40χρονος Λεωνίδας Ζησιάδης, γιος του Φωκίωνα Ζησιάδη, η οικογένεια του οποίου ήταν συνεταίροι των αδελφών Ανδρεάδη στο εξαιρετικά πετυχημένο ξενοδοχειακό συγκρότημα SANI της Χαλκιδικής αλλά και σε πολλά κατασκευαστικά έργα στη Β. Ελλάδα, κτύπησε γεμάτος συγκίνηση το καμπανάκι του Χρηματιστηρίου της Αθήνας στην παραδοσιακή εκδήλωση εισαγωγής της εταιρείας MED στην Εναλλακτική Αγορά.
Δίπλα στον Λεωνίδα, στεκόταν  ο πατέρας του Φωκίων και σε κοντινή απόσταση η μητέρα του, Μάτα -Ζησιάδη, κόρη του γνωστού συλλέκτη Γιώργου Τσολοζίδη.
Ο Λεωνίδας Ζησιάδης υποσχέθηκε πως η MED, στην οποία αρχικά εισήλθε ως στρατηγικός επενδυτής, θα συνεχίσει να αναπτύσσεται -κυρίως στις αγορές του εξωτερικού- και πως η εισαγωγή είναι το πρώτο βήμα.
Η Med δραστηριοποιείται στον τομέα του λιανεμπορίου και του χονδρεμπορίου ενδυμάτων, εσωρούχων, μαγιό κι άλλων αξεσουάρ.
Διατηρεί σήμερα 22 καταστήματα στην Ελλάδα, αλλά σχεδιάζει μεγάλη αναδιάρθρωση του δικτύου πωλήσεων, επέκταση σε νέες αγορές με νέου τύπου καταστήματα και έμφαση στο e commerce.
.

Η εταιρεία διατηρεί ακόμη και καταστήματα σε διάφορα νησιά, όπως στη Κρήτη και στη Μύκονο όπου ολοκλήρωσε μια εμφατική ανακαίνιση του καταστήματος της.

Μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, τα δύο κορυφαία καταστήματα της MED  στην οδό Ερμού και στην Λεωφόρο Τσιμισκή θα ανακαινιστούν πλήρως.

Στόχος της εταιρείας είναι ανοίξουν κάποια καταστήματα εντός μεγάλων εμπορικών κέντρων

Ο Λεωνίδας Ζησιάδης αποκάλυψε ότι δημιουργεί ένα νέο δίκτυο χονδρικής στο εξωτερικό. Παράλληλα, στοχεύει να έχει ξανά παρουσία σε εκθέσεις που τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχε, ενώ ένας ακόμη στόχος είναι και η επέκταση του δικτύου λιανικής και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες μέσω των θυγατρικών της.

 

 • «Η σημερινή εισαγωγή της MED στο Χρηματιστήριο αποτελεί το αποκορύφωμα μίας ιδιαίτερα αξιοσημείωτης πορείας ανάπτυξης που ξεκίνησε το 1991»
σημείωσε μεταξύ άλλων ο Επιτελικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών & Σχέσεων με Εκδότριες του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών,Νίκος Κοσκολέτοςτονίζοντας μεταξύ άλλων:
 • «Η Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η οποία γιορτάζει φέτος 15 χρόνια λειτουργίας, διαδραματίζει έναν κρίσιμο ρόλο στην ελληνική οικονομία, εστιάζοντας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του οικονομικού ιστού.
 • Η Εναλλακτική Αγορά παρέχει ένα ευέλικτο και δυναμικό περιβάλλον για τις εταιρείες μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν.
 • Η είσοδος της MED στην EN.A Plus αντιπροσωπεύει μια εξαιρετική ευκαιρία για την εταιρεία να επιδείξει την αξία της και να αξιοποιήσει το θετικό αναπτυξιακό περιβάλλον.
 • Είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι η MED θα επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην EN.A Plus και ότι η εισαγωγή της θα της παράσχει υποστήριξη για να προχωρήσει περαιτέρω στην επιτυχημένη της πορεία».
Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΕD ABEEΛεωνίδας Ζησιάδηςυπογράμμισε:
 • «Η παρουσία μας εδώ σήμερα στον χώρο του Χρηματιστηρίου αποτελεί μια επιβράβευση της μακράς πορείας της εταιρείας αλλά και της δυναμικής της νέας διοίκησης που έφερε εις πέρας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αυτήν την πρόκληση.
 • Πέρα από τη λειτουργία και τις δράσεις που λαμβάνουν χώρα εδώ, το Χρηματιστήριο ως πλαίσιο – η Κεφαλαιαγορά – συνιστά τόπο με πολύ μεγάλο συμβολισμό. Από σήμερα οι μετοχές της MED διαπραγματεύονται στο ταμπλό – μόλις πριν από λίγο χτυπήσαμε το καμπανάκι.
 • Στον ήχο αυτό συμπυκνώνεται μία πορεία τριάντα ετών για τη MED και μαζί εκκινείται η επόμενη φάση. Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει, ακόμη πιο τολμηρό, πιο δυναμικό, πιο εξωστρεφές, με φιλόδοξους στόχους, με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης και κυρίως με όρεξη για δημιουργία.
 • Από τη στιγμή που τοποθετήθηκα στη MED, αρχικά ως στρατηγικός επενδυτής τον Μάρτιο του ’21, ως βασικός μέτοχος τον Δεκέμβριο του ’22 και ως Διευθύνων Σύμβουλος από τον Ιανουάριο του ’23, θέσαμε με τους συνεργάτες μου πολύ ψηλά τον πήχη για την πορεία της εταιρείας.
 • Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας μας αποτελεί τον πυρήνα της MED και συνέβαλε καταλυτικά στη σημερινή επιτυχία.
 • Η επιτυχία αυτή όμως συνοδεύεται και από ευθύνη απέναντι στους μετόχους και το επενδυτικό μας κοινό.
 • Στον μέτοχο οφείλουμε να υποσχεθούμε, όχι μόνο την απόδοση, η απόδοση αργά ή γρήγορα θα έρθει και το ταμπλό θα μας επιβραβεύσει αλλά κυρίως τη συνέπεια στις υψηλές προδιαγραφές και στους υψηλούς στόχους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here