Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Νέα online πλατφόρμα με την ονομασία hr equarium  https://equarium.hannover-re.com/που θα συνδέει τις insurtechs με τις παραδοσιακές ασφαλιστικές εταιρείες, παρέχοντάς τους πρόσβαση σε μια ευρεία γκάμα λύσεων που διατρέχουν ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα παρουσίασε η Hannover Re.

Σύμφωνα με τον γερμανικό αντασφαλιστικό κολοσσό, η «ψηφιακή διαταραχή’, οι δημογραφικές μεταβολές και οι μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των πελατών συνθέτουν ένα δύσκολο λειτουργικό περιβάλλον για τις ασφαλιστικές. Η νέα λύση αποσκοπεί στη διευκόλυνση των συνδέσεων με καινοτόμους insurtech εταίρους, διευκολύνοντας την ασφαλιστική βιομηχανία να βρει και να εφαρμόσει νέες τεχνολογίες.

«Γεφυρώνουμε το χάσμα μεταξύ των insurtechs και των ασφαλιστικών εταιρειών, γιατί αυτή τη στιγμή η βιομηχανία έχει πρόβλημα να «ταιριάξει» τις δυο ομάδες», σχολίασε ο Claude Chevre, μέλος του ΔΣ της Hannover Re. «Είναι δύσκολο για τις ασφαλιστικές να επιλέξουν τις σωστές λύσεις. Όχι μόνο κάνουμε πιο απλό τον εντοπισμό των τεχνολογιών που θα προσθέσουν την μέγιστη αξία σε μια ασφαλιστική, αλλά και μέσω της κοινότητας της πλατφόρμας μπορούμε να αξιολογήσουμε τις λύσεις και να ποσοτικοποιήσουμε τις επιπτώσεις τους, ώστε οι πελάτες να ξέρουν τι προσεγγίζουν…Από την άλλη πλευρά, οι πάροχοι νέων τεχνολογιών συχνά αγωνίζονται να διεισδύσουν στην ασφαλιστική βιομηχανία, ή να τοποθετήσουν τις λύσεις τους με αποτελεσματικό τρόπο. Εμείς βοηθούμε την επίλεκτη κοινότητα insurtech εταίρων μας να τελειοποιήσουν τις προτάσεις τους και τους προσφέρουμε την ισχύ του διεθνούς μας αποτυπώματος και της φήμης μας στην αγορά», κατέληξε ο κ. Chevre. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here