Αέρας ανανέωσης πνέει στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με νέο «αίμα»  στη στελέχωσή του που ήδη διακρίθηκε για την πρωτοποριακή σκέψη. Συγκεκριμένα  στο Γραφείο του υπουργού, μαζί με τον Γιάννη Καραγιάννη, πρώην Δήμαρχο Λαγκαδά και  Γενικό Διευθυντή της ΚΕΔΕ θα βρίσκονται δυο νέοι που έχουν διακριθεί στις εφαρμογές καθώς και στις start ups.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Καραγιάννης, ο οποίος διετέλεσε στο παρελθόν και  β΄ αντιπρόέδρος της ΚΕΔΕ  θα κρατά τα ηνία του γραφείου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ως δεξί χέρι του Δημήτρη Παπαστεργίου. Στο πλευρό του θα έχει δυο νέους που ήδη έχουν διαγράψει εντυπωσιακή πορεία στον χώρο της πληροφορικής και της τεχνολογίας τα αδέρφια, Δημήτρη και Βαγγέλη Καραθάνο σύμφωνα με το trikalaidees.gr

Ειδικότερα, ο Γιάννης  Καραθάνος, ιδρυτής της Mindrop ξεχώρισε για την πρωτοποραική εφαρμογή του που αφορά την κράτηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Τρικκαίων. Πέρυσι ο κ. Καραθάνος παρέλαβε βραβείο στα Mbile Excellence Awards  στην κατηγορία «Mobile Εφαρμογές στις Υπηρεσίες & τη Διακυβέρνηση – Health / Fitness / Nutrition» για την εφαρμογή κράτησης αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Τρικκαίων. Η εφαρμογή χρησιμοποιήσθηκε από τουλάχιστος 1.000 χρήστες στους πρώτους μήνες.

Ο 23χρονος αδελφός του Βαγγέλης Καραθάνος είναι  ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος start up Geabit που αφορά την αγροτική τεχνολογία και χαίρει μεγάλης αναγνώρισης στο εξωτερικό. Με στόχο να διευκολύνει τους συμπατριώτες του  αγρότες καθώς τα αδέλφια Καραθάνου προέρχονται από οικογένεια με αγροτικές εργασίες , ο πολυμήχανος νεαρός Καραθάνος δημιούργησε ειδικές συσκευές, με δυνατότητα παρακολούθησης και ανάλυσης της υγείας και της ανάπτυξης των φυτών. Έχει χαρακτηριστεί ως ο νεαρότερος εφευρέτης της χώρα μας, έχει διακριθεί διεθνώς και έχει βραβευθεί από τη Nissan, ανάμεσα στους ιδρυτές  19 startups που αλλάζουν τον κόσμο καθώς, ενώ έλαβε στο Ισραήλ με το πρώτο βραβείο καινοτομίας.

Πηγή: virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ