Μειωμένο ΕΝΦΙΑ θα καταβάλουν το 2022 οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων, ενώ την ίδια στιγμή το οικονομικό επιτελείο προχωράει στην αύξηση των δόσεων αποπληρωμής του σε 10 ή 12.

  • Ήδη έχει προβλεφθεί δημοσιονομικός χώρος για μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ της τάξης του 3%, ενώ μετά την ολοκλήρωση του έργου των επιτροπών, οι οποίες έχουν αναλάβει να συμπεριλάβουν τον συμπληρωματικό φόρο στον κύριο και την ένταξη των 3.463 περιοχών στο αντικειμενικό σύστημα και κατ’ επέκταση στον ΕΝΦΙΑ, υπολογίζεται ότι θα προκύψει πρόσθετος χώρος που ενδεχομένως να φθάσει τα 250-300 εκατ. ευρώ.

Ο νέος ΕΝΦΙΑ του 2022 θα ξεκινήσει να αποπληρώνεται από τους ιδιοκτήτες ακινήτων 6 μήνες νωρίτερα και συγκεκριμένα από τον Μάρτιο του επόμενου έτους σε 10 ή 12 δόσεις.

Μάλιστα στην έκθεση της 12ης αξιολόγησης τονίζεται ότι οι αρχές επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να προχωρήσουν στη μεταρρύθμιση του φόρου ακίνητης περιουσίας ΕΝΦΙΑ με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες και την ένταξη 3.463 περιοχών στο σύστημα, με πληρωμές που ξεκινούν τον Μάρτιο του 2022.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να συμπαρασύρει και τον φόρο εισοδήματος, δηλαδή οι φορολογούμενοι θα καταβάλουν τον φόρο που προκύπτει επίσης σε 10 ή 12 δόσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here