Η αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιοπιστίας της Ελλάδας από τους διεθνείς Οίκους και η σοβαρότητα της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής, προσελκύει νέα επενδυτικά κεφάλαια στη χώρα.

Ένα ακόμη μεγάλο deal στον χώρο των τροφίμων βρίσκεται -μετά από πολυετείς διαπραγματεύσεις είναι αλήθεια- πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του και οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται λίγες μέρες μετά το Πάσχα.

Η Αμερικανική πολυεθνική Mondelez θα επενδύσει 1,7 δισ Ευρώ για να αποκτήσει την Ελληνική πολυεθνική εταιρεία τροφίμων Chipita , με 16 εργοστάσια σε 4 ηπείρους και παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες την οποία διοικεί ο ιδρυτής της και Διευθύνων Σύμβουλος Σπύρος Θεοδωρόπουλος.

Η πλειοψηφία των μετοχών της Chipita σήμερα ανήκει στον Όμιλο Olayan με τον Σπ. Θεοδωρόπουλο να διατηρεί το 14% ενώ μικρότερα μετοχικά ποσοστά ελέγχουν οι στενοί του φίλοι, Αχιλλέας Φώλιας, Στ. Φρέρης και Μαρία Χατζάκου (της ΜΕΒΓΑΛ) 

Credit Suisse και Goldman Sachs έχουν αναλάβει να διαχειριστούν τις τελευταίες διαπραγματεύσεις και λεπτομέρειες της συμφωνίας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here