Γράφει η «ξενοδόχος»

Mπορεί ο τουρισμός της Αθήνας να διανύει τη χειρότερη περίοδο, λόγω κορωνοϊού με κατακόρυφη πτώση και των διεθνών αφίξεων στο 1/3 όπως λένε και οι προβλέψεις για το 2020 από το Ελ. Βενιζέλος, ωστόσο υφίστανται ακόμη ορισμένοι που ‘’επενδύουν’’ στη μετά Covid -19 εποχή της ελληνικής πρωτεύουσας.

Σε συνέχεια της τάσης που έκανε θραύση τα τελευταία χρόνια- πρό πανδημίας- στο κέντρο της Αθήνας, για τη μετατροπή παλιών κτιρίων σε τουριστικά καταλύματα– είτε μικρά ξενοδοχεία είτε ακόμη και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, νέα -παλιά κτίρια στην ‘’καρδιά’’ της πρωτεύουσας ετοιμάζονται για τουριστικά καταλύματα.

Το ένα, για το οποίο οι διαδικασίες είναι πιο προχωρημένες όσον αφορά τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, αφορά το διατηρητέο κτίριο επί της οδού Νίκης 29 το οποίο έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία της εταιρείας ΕΡΕΤΒΟ έναντι 1,7 εκατ. ευρώ προ διετίας μέσα από διαδικασία πλειστηριασμού. Τώρα, η υπηρεσία δόμησης του δήμου Αθηναίων έχει χορηγήσει άδεια στην εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται τόσο στον τομέα των δημοσίων όσο και των ιδιωτικών έργων, ώστε να προχωρήσει με την αποκατάσταση και ανάδειξη του τετραόροφου κτιρίου με αλλαγή χρήσης σε ξενοδοχείο και την  προσθήκη τριών ορόφων.

Ένα ακόμη κτίριο γραφείων, στο Κολωνάκι αυτή τη φορά δρομολογείται για τη δημιουργία τουριστικού καταλύματος.

Ο λόγος για το κτίριο επί της οδού Βουκουρεστίου 30, το οποίο έλαβε το πράσινο φώς από την υπηρεσία δόμησης του δήμου για την αλλαγή χρήσης τμήματος σε ξενοδοχείο, ενώ το ισόγειο προορίζεται για χρήση εστίασης.

Στο εμπορικό τρίγωνο ένα ακόμη παλιό κτίριο θα μετατραπεί σε τουριστικό κατάλυμα: Πρόκειται για κτίριο επί της οδού Πραξιτέλους 24, το οποίο επίσης θα χρειαστεί ευρύ πρόγραμμα αποκατάστασης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here