Της Κυρέλας Πέτρου

Με πέντε νέα καταστήματα ενισχύεται το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen, η διοίκηση του οποίου βρίσκεται σε αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Σε ό,τι αφορά τα νέα καταστήματα, πρόκειται για το κατάστημα της εταιρείας εσωρούχων Triumph, το κατάστημα της εταιρείας καλλυντικών και ειδών ομορφιάς, Dust + Cream, το νέο κατάστημα της εταιρείας υποδημάτων Fratelli Petridi, αλλά και το εστιατόριο της La Pasteria στον πρώτο όροφο του εκπτωτικού χωριού. Επίσης, ο Έλληνας σχεδιαστής Tassos Mitropoulos αποτελεί τη νέα προσθήκη στηνν κατηγορία των luxury brands.

Σχετικά με το κατάστημα La Pasteria, σημειώνεται ότι πρόκειται για το δεύτερο σημείο του ομίλου Vivartia  στο εκπτωτικό χωριό, μετά το Goody’s, ενώ κατάστημα Flocafe Espresso Bar διατηρεί ο όμιλος στο διπλανό Smart Park.

Σημειώνεται ότι η McArthurGlen Athens έχει καταθέσει στο ΣτΕ προσφυγή για την ακύρωση της υπουργικής απόφασης, βάσει της οποίας επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σε κάποιες περιοχές της χώρας όλες τις Κυριακές την περίοδο Μαΐου-Οκτωβρίου. Βασικό επιχείρημα της εταιρείας, είναι ότι υφίσταται αθέμιτο ανταγωνισμό. Κι αυτό, διότι, αν και πληροί όλα τα κριτήρια που θέτει ο νόμος, έχει αποκλεισθεί από την εν λόγω απόφαση.

Δηλαδή, η McArthurGlen Athens προσφεύγει στο ακυρωτικό δικαστήριο όχι διότι είναι αντίθετη με το μέτρο της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, όπως είναι, για παράδειγμα, οι μικρομεσαίοι έμποροι, αλλά επειδή θεωρεί ότι αδίκως έχει εξαιρεθεί από την υπουργική απόφαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here